Noot püstitas kentsakale vahejuhtumile vaatamata hooaja tippmargi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot
Andi Noot Foto: Erakogu.

Andi Noot võistles eile õhtul Saksamaal Tübingenis 1500 m distantsil, joostes Eesti tänavuse hooaja võimsa tippmargi 3.42,76. Tulemus on ligi seitsme sekundi võrra parem Tiidrek Nurme reedel Lätis SELLi mängudel püstitatud Ogre staadioni rekordist 3.49,39.

Jooks algas aafriklasest tempomeistri vedamisel. 1000 m läbiti 2.26-ga. «Olin siis neljandal-viiendal kohal ja 350 meetrit enne lõppu minu ees olev mustanahaline jooksja arvas, et tuleb hoog maha võtta ja järsult minu ette astuda. Sain jala veriseks ja rütm kadus täielikult,» kirjeldas Noot ajakirja Jooksja Jooksuportaalile tekkinud olukorda.

«Vabandusi ma ei otsi, pole üheski 1500 m jooksus ennast veel nii hästi tundnud. Arvestades, et olin peale Tartu Parkmetsa jooksu nagu “kudenud räimes konservis” ning ainult sörkisin ja magasin, siis võib isegi ühe prääniku lubada tänase jooksu eest,» kiitis Noot ennast.

Nii nagu ta kevadel mainis, ütles ta ka nüüd metsamehe väljendeid kasutades: “kavatsen sel hooajal lennata sisse Eesti keskmaa rekordite metsa ja teha seal korralik lageraie ning kõik pea peale keerata. Kui tervis jälle streikima ei hakka, siis olen kindel et tuleb väga tõsine hooaeg.”

Nooda tänane 1500 m aeg on Eesti kõigi aegade kuues tulemus. Mehe enda isiklik rekord on 3.41,05, mille jooksis mullu Oordegemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles