Video: Leedu ajakirjaniku küsimus pani Jasikeviciuse raevukalt mängijat kaitsma

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šarunas Jasikevicius
Šarunas Jasikevicius Foto: imago sportfotodienst/imago/Zink

Kaunase Žalgirise brasiillasest pallur Augusto Lima lahkus meistriliiga poolfinaalseeria ajal meeskonna juurest, sest tema naine sünnitab peagi nende esiklapse. Žalgiris võitis seeria kolmanda mängu 83:60, kuid üks Leedu ajakirjanik asus Žalgirise peatreenerilt Šarūnas Jasikeviciuselt uurima, miks Lima ikkagi meeskonna juurest ära lasti. Jasikevicius vastas sellele üpris tuliselt. 

Ajakirjanik: «Treener, mida te arvate sellest, et Augusto Lima läks seeria keskel minema?
Jasikevicius: «Mida ma sellest arvan? Lubasin tal minna.»
Ajakirjanik: «Aga kas see on normaalne, et pallur lahkub meeskonna juurest poolfinaalide ajal?»
Jasikevicius, näol hämmastunud ilme: «Kas teil on lapsi?»
Ajakirjanik raputab pead
Jasikevicius: «Kui te lapsed saate, siis mõistate. Sest see on inimelu kõige ainulaadsem kogemus. Vau, see on päris hea küsimus. Arvate, et elus on kõige tähtsam asi korvpall?»
Ajakirjanik: «Ei, aga poolfinaal on tähtis.»
Jasikevicius: «Poolfinaal? Kellele?»
Ajakirjanik: «Meeskonnale.»
Jasikevicius: «Millisele?»
Ajakirjanik: «Žalgirisele.»
Jasikevicius: «Tähtis? Kas nägite täna, kui palju fänne oli? Kui näete oma esimest last, siis mõistate, mis on kõige tähtsam. Siis tulge ja räägime edasi. Maailmas pole lapse sünnist midagi ülevamat. Uskuge mind. Ei tiitlid, miski muu ületa seda. Augusto Lima on praegu õnne tipul. Mul on tema üle tõsiselt hea meel.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles