Eesti iluvõimlejad tegid ajalugu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunioride rühmkava koondis
Juunioride rühmkava koondis Foto: Indrek Kask

Iluvõimlemise Euroopa meistrivõistluste teine kvalifikatsioonipäev jättis Eesti võimlemise ajalukku positiivse punkti, kui juunioride rühmkavas teeniti ajalooline seitsmes koht. Tõsi, täna võivad nad oma kohta parandada. 

Juunioride koondis tagas Budapestis toimuva EMi kvalifikatsioonis tulemuse 30,45 punkti, millega saavutati esimest korda Eesti iluvõimlemise tiitlivõistluste ajaloos kõrgeim ehk seitsmes koht.

Tänane finaalvõistlus selgitab Euroopa meistri, kus Eesti koondis astub võistlustulle koos mainekate võistkondadega nagu Venemaa, Iisrael, Valgevene, Itaalia, Ukraina ja Bulgaaria. 

Juunioride koondise treenerite Irina Stadniku ja Natalja Bestšastnaja sõnul kandsid 2016. aasta juulis alustatud ettevalmistutreeningud kandsid vilja ning püstitatud eesmärk sai täidetud, kuid finaalis oodatakse veatut esinemist ning kohta pjedestaali lähedal.

Eesti juunioride koondis, koosseisus Melany Keler, Carmely Reiska, Mia Valge, Alina Vesselova ja Maria Trofimov, astub võistlustulle Eesti aja järgi täna kell 12.10. Võistkondlikus arvestuses saavutas Eesti (rühmkava + 8 individuaalvõimleja kava) 9. koha, edestades lähinaabreid Soomet, Lätit ja Leedut. Võistkondliku arvestuse Euroopa meistriks krooniti Venemaa, kellele järgnesid Valgevene ja Bulgaaria.

Meistriklassi individuaalvõistluse kolme parima soorituse kokkuvõttes valitsev Eesti meister Olga Bogdanova (VK Piruett) saavutas 18. koha, punktisummaga 46,600. Sellega kindlustas Bogdanova koha 2018. aasta Euroopa meistrivõistluste finaali, kuhu pääses võistluse 24 paremat. Treeneri Larissa Gorbunova sõnul tegi Bogdanova hea ja kindla etteaste.

Individuaalvõistluses osalesid ka Laurabell Kabrits ja Olga kaksikõde Viktoria Bogdanova (mõlemad VK Piruett), kes esitasid võistluse käigus mõlemad kaks kava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles