Hispaania koondislane kiitis Eestit: korralik meeskond hea järelkasvuga

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondis alustab õige pea MM-valikmängudega.
Võrkpallikoondis alustab õige pea MM-valikmängudega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tuleval nädalal algavatkes MM-valikmängudeks valmistuv Eesti võrkpallikoondis peab täna viimased kaks kontrollmängu. Kell 15 pandi pall mängu Hispaaniaga, kus Eesti varumehed 2:3 kaotuse said. Kell 18 algas põhimeeste osalusel mäng Venemaaga, mis kaotati 0:3.

Eesti - Hispaania

Et Eesti peab ühel päeval kaks mängu, tegi peatreener Gheorghe Cretu meeskonna kaheks, põhimehed mängisid Venemaaga ja teine pool Hispaaniaga.

Hispaania vastu alustasid Markkus Keel, Karli Allik, Rauno Tamme, libero Denis Losnikov ja kolm temporündajat - Timo Tammemaa, Henri Treial ja Mart Naaber. Tammemaa mängis diagonaalis. Vahetusest sekkus Oliver Orav. Tammemaa kerkis 21 punktiga kohtumise resultatiivseimaks, Karli Allik lisas 14 ja Henri Treial 12 silma. Hispaanlaste edukaim oli 23 punkti toonud Sergio Noda.

Hispaania koondise sidemängija Miguel Angel de Amo kiitis Eesti taset ja tõdes, et kodumaal on võrkpallil rasked ajad.

«Nende kontrollmängudega ei suutnud me oma mängu leida. Mõtlesime oma asjadele, mitte sellele, kes teisel pool võrku on. Kui tahame Eestile vastu saada, peame oma mängu parandama,» sõnas De Amo. «Eestil on hea väga korralik meeskond ja pingilt head noored peale kasvamas.»

Hispaanlased alustavad sarnaselt Eestile MMi kvalifikatsiooni sama eesmärgiga: edasi pääseda. Suve lõpus tulevad hispaanlased uuesti Eestisse kontrollmängudele, et EMi finaalturniiriks valmistuda.

Alates 2007. aastast on võrkpall Hispaanias muutunud, pärast majanduskriisi on investeeringud alale vähenenud. «Kümne aastaga on palju muutunud. Isegi koondisel on väga kasinad vahendid. Aga eks tuleb lihtsalt rohkem tööd teha ja vaeva näha, et see muutuks,» lisas Hispaania liigas Almerias palliv De Amo.

Eesti - Venemaa

Algkoosseisus olid Kert Toobal, Oliver Venno, Robert Täht, Andrus Raadik, Andri Aganits, Ardo Kreek, libero Rait Rikberg.

Eesti läks 7:4 juhtima ja avageim kulges tasavägiselt, ent lõpp kuulus venelastele 25:22. Teises geimis oli Eesti tagaajaja, ent Andrus Raadiku ässast viigistati 19:19. Geim ikka Venemaale 25:20. Kolmanda geimi kaotas Eesti 21:25.

Venelastega kohtutakse ka eeloleval pühapäeval MM-valiksarja raames.

Hispaaniaga mängiti ka reedel ja laupäeval ja siis said eestlased kirja kaks võitu - 3:1 ja 4:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles