Tänak: parem on finaal võita ja jääda neljandaks kui finaal kaotada ja jääda kolmandaks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Viljar Voog

Ott Tänak ja Martin Järveoja lõpetasid Portugali MM-ralli neljanda kohaga. Vahepeal kuuesekundilise eduga rallit juhtinud eestlased pudenesid võidukonkurentsist laupäeva lõunaks, kui nende Ford Fiesta WRC võistlusmasinal purunes tagavedrustus. «Ilmselgelt ma pole veel piisavalt hea, et rallit võita. Tuleb tööd teha,» tõdes meie esipiloot.

«Nagu Pekk (Järveoja hüüdnimi – V.V) ütles: parem on finaal võita ja jääda neljandaks kui finaal kaotada ja jääda kolmandaks,» rääkis viis lisapunkti toonud Power Stage'i võitnud Tänak, et kuigi ralli lõpptulemus polnud nii hea, kui võinuks, tuleb Portugalist kaasa rohkem positiivseid kui negatiivseid emotsioone.

Mõeldes tulevikule, täpsemalt öeldes järgmisele kolmele kruusarallile Sardiinias, Poolas ja Soomes, on märgid igatahes head. «Üks asi, millest me kogu aeg rääkisime, oli, et Euroopasse tagasi tulles saab esimeste kruusarallidega tegelikust potentsiaalist aru. Hetkel tundub, et seda autol on. Ja teiseks oli seadistus selle hooaja üks kõige paremaid,» hindab Tänak. «Eks mingid kohad on, kus saab paremaks, aga selleks on kohe järgmisel nädalal kahepäevane test.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles