Kommentaar: Ragnar Klavan tõestas taset. See tase on kõva!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavani hooaja tipphetkedeks olid matšid Evertoni ja Manchester City'ga, kus tal õnnestus vahetus heitluses vaigistada Inglismaa kõrgliiga kardetuimad ründajad Romelu Lukaku ja Sergio Aguero.
Ragnar Klavani hooaja tipphetkedeks olid matšid Evertoni ja Manchester City'ga, kus tal õnnestus vahetus heitluses vaigistada Inglismaa kõrgliiga kardetuimad ründajad Romelu Lukaku ja Sergio Aguero. Foto: Lynne Cameron/Sportimage/PA Images

Lätist null. Leedust null. Venemaalt null. Ukrainast null. Soomest null. Bulgaariast null. Ungarist null. Eestist üks – Ragnar Klavan. See loetelu tõestab, et Inglismaa kõrgliigas mängiv Eesti jalgpallur pole midagi iseenesest mõistetavat, vaid hiilgav sportlik saavutus ja jätkuvat tähistamist vääriv privileeg.

Eesti jalgpallikoondise kapten Klavan lõpetas eile oma debüüthooaja Inglismaa kõrgliigas. Koduklubi Liverpooli 38 mängust kuulus ta algkoosseisu 15s ja sekkus vahetusest veel viies. Peale 20 kõrgliigamängu tegi ta kaasa viies karikasarjamatšis. Kokku seega 25 ametlikku mängu 18-kordse Inglismaa ja viiekordse Euroopa meisterklubi särgis. Vägev, hea või kõigest rahuldav saavutus?

Inglismaa Premier League on jalgpallimaailma tõotatud maa. Vaatamata faktile, et Meistrite liigas on viimase viie hooaja jooksul esinetud järjepidevalt kehvemini Hispaania ja Saksamaa tippklubidest, makstakse just Inglismaal jalgpalluritele kõige kõrgemat palka. Hea tasu mõjub, nagu igal elualal, magnetina. Tulemuseks tihedaim konkurents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles