Aubameyang alistas Lewandowski, Juventusele 33. meistritiitel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia ründaja Pierre-Emerick Aubameyang.
Dortmundi Borussia ründaja Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Revierfoto/imago/Revierfoto/Scanpix

Saksamaa jalgpalli Bundesliga meister – Müncheni Bayern – oli selgunud juba aprillis, ent viimane voor pidi kindlaks tegema parima väravaküti tiitli omaniku. Robert Lewandowski (Bayern) alustas päeva 30:29 eduga Pierre-Emerick Aubameyangi (Dortmundi Borussia) ees, ent lõpetas 30:31 kaotusega, kusjuures võiduvärava lõi gabonlane 89. minuti penaltist.

Tolle tabamusega kindlustas Aubameyang Borussiale 4:3 võidu Bremeni Werderi üle, mis tagas meeskonnale kolmanda koha ja otsepääsme Meistrite liiga alagrupiturniirile koos Bayerni ja hõbemedalist RB Leipzigiga. Et Hoffenheim ei suutnud Augsburgi vastu enamat 0:0 viigist, jäid nad neljandaks ja alustavad Meistrite liigat play-off’ist.

Aubameyangi ja Lewandowski tabamusi kõrvutades torkab silma, et Borussia ründaja väravad jaotusid hooaja peale palju ühtlasemalt: ta jõudis sihile 22 matšis, poolakas aga ainult 16s. «Parima väravaküti tiitel on minu jaoks tähtis, aga selle nimel pingutas kogu meeskond,» sõnas Aubameyang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles