Ralf Aron tõusis vormel-3 sarjas tänavu esimest korda poodiumile (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron tõusis Pau ringrajal poodiumile.
Ralf Aron tõusis Pau ringrajal poodiumile. Foto: FIA F3

Ralf Aron tegi Pau tänavarajal toimunud FIA vormel-3 sarja etapil kolm edukalt kulgenud sõitu, lõpetas kahel korral viiendana ja sai nädalavahetuse viimases sõidus 3. koha.

Nädalavahetus algas Aroni jaoks õnnetult, sest vabatreeningul sõitis ta tugevalt vastu äärekivi, lõi pea vastu kokpiti äärt ja vigastas kaela. Õnneks saadi kiropraktiku abiga kvalifikatsiooniks kõik korda, aga esimeses kvalifikatsioonisõidus head rütmi eestlane siiski ei leidnud. Teised kvalifikatsioonid kulgesid juba paremini ja võistlussõitudes tegi Aron väga tugevad etteasted. 

Laupäeval toimunud esimest sõitu alustas Aron alles 11. stardikohalt, aga teinud väga hea stardi ja seejärel võistluse käigus veel mitu möödasõitu, tõusis eestlane lõpuks 5. kohale. Teises sõidus startis Aron viiendalt kohalt, pidas lähimate konkurentidega maha pingelise lahingu, aga seekord kitsal rajal möödumisvõimalusi ei leidnud ja tasuks taas 5. koht.

Kolmandat sõitu, mis kandis pikkade traditsioonidega Pau Grand Prix nime, alustas Aron seitsmendalt stardikohalt. Juba stardis õnnestus tal mööduda ühest konkurendist ning tõusta koha võrra. Hiljem möödus ta veel mitmest sõitjast, nende hulgas ka sarja liidrist, ning finišilipu alt sõitis Aron läbi kolmandana. Sarja kokkuvõttes tõusis Aron punktitabelis mitme koha võrra kuuendaks.

«Pau rajal on väga teravad ja kõrged äärekivid ning sõitsin ühe äärekivi vastu sedavõrd kõvasti, et lõin pea ära ja nihestasin üht kaelaliigest. Autost väljudes ei liikunud kael ega vasak käsi ja see ikka ehmatas päris ära,» kirjeldas Aron murettekitavaid hetki. «Õnneks sain kiropraktiku abiga kaela uuesti liikuma. Võistlussõidud tulid juba päris hästi välja ja hoog oli väga hea. Positiivne ongi see, et me oleme saanud tiimiga autod paremini tööle ja hoo üles.»

FIA vormel-3 meistrisarja järgmine etapp toimub nelja nädala pärast Hungaroringil.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles