Galerii: jäähoki maailmameistriks tuli karistusvisetega Rootsi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kölnis peetud jäähoki maailmameistrivõistluste finaalmängu võitis lisaajal Rootsi, alistades karistusvisete seerias 2:0 Kanada koondise. Normaal- ja lisaaeg olid lõppenud 1:1 viigiga.

Rootsi asus kohtumist teise kolmandiku viimastel sekunditel juhtima, mängides sel hetkel seejuures arvulises vähemuses. 11 sekundit enne kolmandiku lõpusireeni saatis Kanada kaitsjate puterdamise järel õnnega pooleks litri väravasse Victor Hedman.

Kolmandal kolmandikajal määrati rootslasele Elias Lindholmile kaheminutiline karistus ja kanadalastel kulus vaid kümme sekundit, et arvuline enamus ära kasutada. Viigivärava viskas Ryan O'Reilly.

Lahtise mängu poolest silma paistanud lisaajal väravaid siiski ei visatud ja nii selgus maailmameister karistusvisete abiga. Rootsi esimene viskaja William Nylander ei suutnud Calvin Pickardi üle mängida ja kanadalaste poolel ei realiseerinud esimest viset ka Nate McKinnon. Rootsi teine viskaja Nicklas Bäckström oli täpne, kuid Henrik Lundqvist tõrjus Brayden Pointi viske ja Rootsi asus bullitiseeriat juhtima.

Oliver Ekman-Larsson kavaldas samuti Pickardi üle ja kui Ryan O'Reilly eksis, oli Rootsi MM-tiitlist ühe viske kaugusel. Gabriel Landeskog jättis kanadalaste võimalused veel õhku, kuid kui Lundqivst võttis ära ka Mitch Marneri viske, oligi Rootsi kümnendat korda maailmameister. Viimati võideti MM-tiitel 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles