Obradovici üheksa tiitlit, Datome pats ja Udoh’ ema

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istanbuli Fenerbahce võitis klubi esimese Euroliiga tiitli.
Istanbuli Fenerbahce võitis klubi esimese Euroliiga tiitli. Foto: Seskimphoto/imago/Seskim Photo

KORVPALL. Euroopa tugevaima sarja tiitli esimest korda Türki viinud Istanbuli Fenerbahce tegi finaalist viimaste aastate igavaima. Või tegi seda vastane Piraeuse Olympiacos. Igatahes kontrollis Fenerbahce sisuliselt kogu kohtumist ja võitis tiitli skooriga 80:64. Kaitses saadi hakkama suurte mängude mehe Vassilis Spanoulisega, kes hoiti vaid 9 punkti peal.

Nii said peatreener Željko Obradovic ja mitmendat aastat klubis mängivad põhimehed lahti eelmise aasta kurbusest, kui nad kaotasid finaalis lisaajal Moskva CSKA-le. Ning Luigi Datome võis oma pika patsi maha lõigata, nagu ta oli tiitlivõidu puhul lubanud teha. Legendaarsele Obradovicile oli see juba üheksas Euroliiga tiitel, ta on need võitnud viie eri klubiga.

Juhendaja tänas mängijaid ja oma klubi fänne. «Järgmisel aastal on finaalturniir minu kodulinnas Belgradis. Ja teen kõik endast oleneva, et oma kodus taas nelja sekka jõuda,» vaatas Obradivic juba pärast finaali uude hooaega.

Kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Ekpe Udoh ütles, et vajadusel oleks ta ka oma ema vastu mänginud. «Euroliiga võitmine on Euroliiga võitmine. Pole vahet, kelle vastu sa mängid. Kui mu ema oleks vastaste ridades olnud, oleksin ka tema vastu endast parima andnud, et võita,» sõnas Udoh. «Peatreener tahab, et annaksin endast kõik meeskonna heaks. Kui ma seda ei tee, siis te teate, mis juhtuks,» viitas ta karmi juhendaja käekirjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles