Vend kirjutas traagiliselt hukkunud MotoGP maailmameistrile südantlõhestava järelhüüde

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicky Hayden
Nicky Hayden Foto: ROB GRIFFITH/AP/Scanpix

Nicky Hayden, 2006. aasta MotoGP maailmameister, lahkus siit ilmast eile, kui arstid ei suutnud jalgrattaga treenides auto alla jäänud ameeriklase elu päästa. Roger Hayden kirjutas sotsiaalmeedias vennale liigutava järelhüüde.

«Nicky, mu vend, meie lugu ei pidanud nii lõppema. Sa olid maailmameister põhjusega. Ma pole kunagi kohanud kedagi, kes oleks nõnda mootorrattaga võistlemist ihanud.

Ma mäletan, kuidas üles kasvades tuba jagasime ja sa uurisid märkmeid, mida sa eelmise võidusõidu kohta olid teinud. Sa olid 12 või 13 aastat vana. Ma ei unusta kunagi esmaspäeva hommikut pärast sinu MM-tiitli võitu, kui sa ajasid mu üles, et minna jooksma. See eraldas sind teistest, tegi sinust legendi.

Ma võiksin jätkata. Sa tegid kõik enda ümber paremaks, sest isegi kui sind parajasti meiega ei olnud, siis harjutasime mootor- või jalgratastega, et püsida sulle lähemal, kui taas koos sõita saime. Sa sundisid mind olema parim minust. Aga üle kõige jään ma mäletama, milline olid sa vennana.

Sa olid legendaarne võidusõitja ja vend. Sa olid alati minu jaoks olemas, vahet polnud, mis parajasti sinu elus toimus. Sa tahtsid vaid aidata. Mul on hea meel, et neil viimastel aastatel nägid sa mind tipus, mitte ainult tsikli seljas vaid peamiselt just seal kõrval.

Ma võiksin siin istuda ja küsida «Miks?» terve pika päeva, aga selle asemel olen hoopis tänulik, et mul oli 33 aastat sinusugune vend. Ära muretse, ma hoolitsen su venna- ja õetütarde eest. Ei mingeid poiss-sõpru enne ülikooli. Ja ma õpetan poistele, mida läheb vaja meistriks saamiseks, olgu nende valitav ala milline tahes.

See pilt on minu jaoks eriline, sest pärast mõnda ebaõnnestumist tundus, et su tiitlijaht on läbi, ning ma haarasin su enda käte vahele ja ütlesin, et see on ikkagi veel sinu aasta. Ja see oli esimene asi, mida sa mulle poodiumilt tulles vastasid. Vastasid samaga.

Isegi praegusel väga raskel ajal on mul jätkuvalt mu usk. Ma usun, et jumal toob su enda juurde, et ta aitab su sellest läbi. Järgmise korrani, kui koos saame sõita! Ma armastan sind!»

Roger Hayden startis oma karjääri jooksul kaks korda oma vennaga samal MotoGP võidusõidul – 2007. ja 2010. aasta USA GP-l.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles