Head vahetusmehed - edu pant kodusel MM-valikturniiril

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondis saab MM-valiksarjas taas Venemaaga jõudu katsuda.
Võrkpallikoondis saab MM-valiksarjas taas Venemaaga jõudu katsuda. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Pärast viimaseid sõpruskohtumisi Hispaania ja Venemaaga tunnustasid meie võrkpallikoondist vastased ja ka eestlased ise leidsid, et asjad on just sealmaal, kus nad peavad olema. Täna algab koduses Kalevi spordihallis maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniir, kust Eesti koondis tahab igal juhul edasi pääseda. Võimalusi selleks on kaks, sest otse tagab finaalturniiri pääsme grupi võitja, järgmisse ringi pääseb teise koha omanik. Varem pole Eesti MMi kvalifikatsiooni kolmandast ringist edasi pääsnud.

Täielikku maailma tippu kuuluv Venemaa on meie grupi selge soosik, kelle võitmine on keeruline ka siis, kui idanaabrid kasutaksid julgelt varumehi. Seda näitas ka kontrollmäng Eestiga. Või nagu ütles kapten Kert Toobal: «Ilusad pikad poisid, hüppavad nagu loomad, täielik maailma tipp.»

Eesti jahib seega teist kohta Rumeenia, Kosovo, Montenegro, Ungariga. «Tänu» Rahvusvahelise võrkpalliliidu FIVB ideele peetakse mängud viiel järjestikusel päeval. Sellist kogemust vollemeestel varasemast pole. Eelmisel suvel peeti näiteks Euroopa liiga mänge kolmel päeval jutti.

«Suur aitäh rahvusvahelisele alaliidule, kes on välja tulnud järjekordse geniaalse mõttega. Eks tuleb need mängud kuidagi vastu pidada, ei oskagi arvata, kui raske see olema saab. Pärast neljandat mängu ehk oskan öelda,» sõnas sidemängijast kapten Kert Toobal mängugraafiku peale.

Esimesena mängitakse Rumeeniaga. Sama meeskonnaga kohtuti ka eelmisel suvel EM-valiksarja raames ja siis oldi nendega püsti hädas. Kahest mängust teises saadi rumeenlastelt 1:3 kaotus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles