Meeletu üleminek: Madridi Real maksis 16-aastase tähe eest rekordilise summa

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinicius Junior koduklubi Flamengo särgis.
Vinicius Junior koduklubi Flamengo särgis. Foto: PILAR OLIVARES/REUTERS/SCANPIX

Madridi Reali jalgpalliklubi kinnitas ametlikult, et nad sõlmisid lepingu 16-aastase Brasiilia jalgpallitalendi Vinicius Juniori ostmiseks. Realil tuleb noormehe eest maksta tema praegusele koduklubile Flamengole kokku 45 miljonit eurot. Antud summa teeb Viniciusest läbi aegade kõige kallima alaealise jalgpalluri.

Vinicius tõusis jalgpallimaailma tähelepanu keskpunkti märtsis, kui ta aitas Brasiilial võita Lõuna-Ameerika U17 meistrivõistlused. Viniciuse arvele jäi sel turniiril 7 väravat ja lisaks nimetati ta ka parimaks mängijaks, kirjutab Eurosport.

Vinicius tegi Flamengo esindusmeeskonna eest debüüdi maikuus. Seejärel sõlmiski ta meeskonnaga uue lepingu, kus väljaostuklausliks oli 45 miljonit eurot.

Reali avalduses seisis, et Viniciuse mängijaõigused saavad nende omaks järgmise aasta juulikuus, kui brasiillane saab täisealiseks. Flamengo ridadesse jääb ta aga 2019. aasta juulini.

12. juulil sünnipäeva tähistav Vinicius sai ühtlasi kõige kallimaks sel sajandil sündinud jalgpalluriks.

Teismeliste jalgpallurite üleminekute edetabelis langes nüüd teisele kohale brasiillane Alexandre Pato, kelle eest maksis AC Milan 2007. aastal Internacionalile 22 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles