Miks võib tänavune hooaeg olla M-Spordi viimane võimalus tiitlivõiduks? (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malcolm Wilson ja Ott Tänak.
Malcolm Wilson ja Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Autoralli MM-sarjas on sel hooajal kõige paremat minekut näidanud M-Spordi eratiim. M-Sport juhib praegu kokkuvõttes nii võistkondade konkurentsis kui ka individuaalses arvestuses. Meeskonna boss Malcolm Wilson usub, et tal ei pruugi tulla enam nii head võimalust tiitlite võitmiseks.

Portugali ralli eel tunnistas Wilson Autospordi vahendusel, et hooaja lõppedes peab Ott Tänak vajadusel abistama Sebastien Ogier’d, kui peaks tekkima vajadus aidata prantslane individuaalse MM-tiitlini.

Samamoodi tõdes Wilson, et küllap peaks Ogier aitama Tänakut, kui just eestlane oleks teel MM-tiitlile.

Individuaalses arvestuses hoiab Ogier praegu MM-sarjas 128 silmaga esikohta. Prantslase lähimaks jälitajaks olev Thierry Neuville jääb maha 22 punktiga. Võistkondlikus arvestuses on M-Spordi edumaa Hyundai ees 26 silma.

M-Sport ongi sel hooajal teinud tiitlite püüdmiseks suure panuse. Wilsoni sõnul pani ta Ogier’ palkamise alla sisuliselt kõik oma säästud ehk järgmine aasta ei pruugi neljakordne maailmameister enam tema tiimis sõita.

Teise põhjusena on Wilson välja toonud rallitiimide üldised eelarved. Wilson nentis, et praegu, kui kõik meeskonnad alles õpivad oma tänavuseks hooajaks nullist üles ehitatud võistlusmasinaid tundma, suudab ta tehasetiimidega sammu pidada. «Järgmiseks aastaks ei saa ma seda lubada, aga sel aastal küll,» tõdes ta Postimehega vesteldes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles