Blogi: Manchester United võitis ajaloos esimest korda Euroopa liiga ja pääses Meistrite liigasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Manchester United võitis ajaloos esimest korda Euroopa liiga ning jõudis taas Meistrite liigasse, kui Stockholmis peetud finaalis alistati 2:0 Amsterdami Ajax. Ühtlasi on Manchester Unitedil nüüd kõik suured tiitlid, mida võimalik teenida. 

18. minutil tõestas Paul Pogba, miks ta on hetkel maailma kalleim jalgpallur, kui prantslane sai karistusjoone lähistel palli ning suunas selle väravale. Löök võttis vastasest rikošeti ja põrkas raamide vahele. Ühtlasi päästis Pogba Manchester Unitedile esialgu 60 miljonit eurot (Loe selgitust SIIT).

Kuigi Ajax surus jõuliselt, suurendas hoopis United eduseisu. Puhkepausilt tulles suunas 48. minutil nurgalöögist tulnud palli värava ette Chris Smalling ning sellele sai pea vahele Henrikh Mkhitaryan.

Manchester United teenis koha Meistrite liiga alagrupiturniirile, Ajax oli juba varem läbi Hollandi meistriliiga kindlustanud endale koha Meistrite liiga kolmandas eelringis.

ENNE MÄNGU: 

Lisaks tiitlile on Stockholmis mängus muudki. Euroopa liiga võitjale on tulevaks hooajaks tagatud koht Meistrite liiga põhiturniirile. Kui Ajax on kindlustanud endale juba koha Meistrite liiga kolmandasse eelringi, siis ManU vajab Euroopa kõige mainekamale klubiturniirile jõudmiseks kindlasti võitu.

Euroopa tugevuselt teises klubisarjas läheb Ajax jahtima oma teist tiitlit. Euroopa liiga eelkäija ehk UEFA Cup suudeti võita 1992. aastal. ManU ei ole seni selles sarjas suutnud veel triumfeerida.

Kui Manchesteri suurklubi on viimastel kümnenditel kuulunud Euroopa jalgpalli tippu, siis Ajaxit ootab ees esimene eurofinaal üle 20 aastase pikkuse pausi järel.

«Ma saadaksin oma mängijad kohe arsti juurde, kui nad ei oleks närvis,» tunnistas Ajaxi juhendaja Peter Bosz uefa.com'ile. «On täiesti normaalne olla närvis. Pean lihtsalt tegema kindlaks, et nad ei pabistaks liiga palju. Meil on võimalus alistada Manchester United, kui näitame oma parimat mängu. Ma tean, et minu hoolealused on noored. Seega pean nad korralikult mänguks ette valmistama. See teeb ka minu töö põnevamaks.»

Kohtumisele on vajutanud oma pitseri ka sel nädalal Manchesteris toimunud terrorirünnak. Finaali eel ongi mängu kõrval olnud fookuses just Manchester Arenal juhtunu.

«Oleme selle traagilise sündmuse järel äärmiselt kurvad. Mõtleme pidevalt kannatanutele ja nende lähedastele,» sõnas ManU peatreener Jose Mourinho. «Siiski on ka meil oma töö teha ja meil tuleb lennata Rootsi. Kahjuks ei saa me seda teekonda ette võtta rõõmsates toonides nagu tavaliselt. Olen olnud küll Manchesteris lühikest aega, kuid usun, et inimesed tulevad koos sellest välja tugevamana.»

Ajaxi ja ManU kohtumine algab Eesti aja järgi kell 21.45. Postimees.ee toob kohtumise põnevamad sündmused lugejateni.

Euroopa liiga finaal.
Euroopa liiga finaal. Foto: Pm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles