Moslemist profipoksija ei julge pärast terrorirünnakut tütrega jalutamagi minna

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amir Khan
Amir Khan Foto: Andrew Couldridge/REUTERS

Manchesteris elav moslemist Briti poksija Amir Khan tõdes telesaates «Good Morning Britain», et kardab pärast Manchesteris toimunud terrorirünnakuid oma pere turvalisuse pärast. «Olen moslem ning kardan tänavatel oma väikese tütrega kõndida, sest tean, et kõike võib juhtuda.»

Esmaspäeva õhtul Manchester Arenal pärast Ariana Grande kontserti toimunud terrorirünnakus hukkus viimastel andmetel 22 inimest, vigastatuid on vähemalt 59. Rünnaku korraldas 22-aastane Liibüa päritolu moslem Salman Ramadan Abedi, kes elas Suurbritannias. Mees oli ühtlasi Manchester Unitedi jalgpalliklubi fänn.

Telesaade «Good Morning Britain» kutsus täna külla moslemikogukonda kuuluva Briti profipoksija Khani, kes on Pakistani päritolu. Khan mõistis rünnaku hukka ning kurvastas, et terrorirünnakud panevad moslemid halba valgusesse.

«Nad ei tee seda islami nimel. Nad väänavad koraanis kirjutatut ja muudavad kõigi elu hullemaks. Koraanis pole midagi kirjas süütute inimeste tapmise kohta. Ükskõik, kes sellise teoga hakkama sai, eksis. See on miski, mille vastu me kõik oleme ning me saame teha rohkem, et neid inimesi peatada.»

 

#GMB today. Talking about the Manchester attack and why we should all stick together and stop terrorism.

A post shared by Amir Khan (@amirkingkhan) on

Khan pelgab, et kohalikud hakkavad talle viltu vaatama. «Olen moslem ning kardan tänavatel oma väikese tütrega kõndida, sest tean, et kõike võib juhtuda. Käin mošeedes ja kõnnin Manchesteri tänavatel. Olen kindel, et inimesed teavad seda.»

Eriti muretseb Khan oma kolmeaastase tütre turvalisuse pärast. «Kardan, et kui ta läheb kooli, siis koheldakse teda moslemiks olemise tõttu teisiti. See hirmutab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles