Mourinho: sain maailma halvima tiimiga oma karjääri suurima võidu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho Euroopa liiga võidukarikaga.
Jose Mourinho Euroopa liiga võidukarikaga. Foto: Andrew Couldridge/REUTERS/Scanpix

Manchester Unitedi jalgpalliklubi võitis ajaloos esimest korda Euroopa liiga, kui alistas finaalis 2:0 Amsterdami Ajaxi. ManU peatreeneri Jose Mourinho sõnul suutsid nad kõnealuse triumfiga ennast kehtestada pärast rasket hooaega, mille jooksul mõtles ta tihti, et juhendab «maailma halvimat meeskonda».

«Tegime kohutavalt halva hooaja, mille jooksul mõtlesin vahel, et juhendan maailma halvimat meeskonda ning olen ise maailma halvim peatreener. Aga suutsime võita sellest hoolimata kolm karikat ning lisaks mängime järgmisel hooajal taas Meistrite liigas,» ütles Mourinho, kelle meeskond lõpetas Premier League’i alles kuuendal kohal, kuid pääses tulevaks hooajaks Euroopa tugevaimasse jalgpallisarja tänu Euroopa liiga võidule.

«Meil on au mängida Superkarika finaalmängu Meistrite liiga võitja vastu, mistõttu pean hooaega suures pildis kordaläinuks,» sõnas portugallane, kelle meeskonna vastane Superkarikafinaaliks selgub 3. juunil, kui Meistrite liiga finaalis lähevad vastamisi tiitlikaitsja Madridi Real ja Torino Juventus.

Ehkki Mourinho on oma treenerikarjääri jooksul võitnud Meistrite liiga nii Porto kui ka Milano Interiga ning kroonitud meistriks nii Inglismaal (Londoni Chelseaga), Hispaanias (Madridi Realiga) kui ka Itaalias (Milano Interiga), peab 54-aastane treener Euroopa liiga võitu ManUga oma karjääri suurimaks võiduks. «Minu jaoks on see karikas karjääri suurimaks võiduks, sest see on viimane, mille ma võitnud olen. Muidugi on Meistrite liiga tugevam kui Euroopa liiga, aga viimase trofee puhul on tunded kõige värskemad. Niimoodi vaatan mina asjadele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles