Žalgiris kohtub finaalis üllatajaga, Rytases keerulised ajad

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgirise poolehoidjad.
Kaunase Žalgirise poolehoidjad. Foto: imago sportfotodienst/imago/Zink/Scanpix

Leedu korvpallimeistri selgitavad tänavu viimasel kuuel hooajal tiitlivõidu saavutanud Kaunase Žalgiris ning poolfinaalseerias Vilnius Lietuvos rytase seljatanud Panevežyse Lietkabelis.

Kui Žalgiris alistas poolfinaalseerias mängudega 3:1 Klaipeda Neptunase meeskonna, siis viiekordne Leedu meister jäi juba teist hooaega järjest finaalist eemale, kui pidi tunnistama mängudega 1:3 Liektabelise tiimi paremust, kes lõpetas põhiturniiri nende järel kolmandana. 

Nii tuleb teist aastat järjest Lietuvos rytasel teha kaasa pronksikohtumised, mis aga klubi juhtkonnale ei sobi. Nii astus tagasi meeskonna tegevjuht Martynas Purlys, klubist saadeti minema kolm ameeriklasest leegionäri (Clevin Hannah, Taylor Brown ja Corey Fisher), kes ei käitunud kui elukutselised sportlased, kuna pidutsesid tihti hommikuni. Lisaks lahkus omavoliliselt neljaski ameeriklane, kelle hooaeg oli jalavigastuse tõttu nigunii läbi. 

Rytas jõudis viimati koduses liigas finaali hooajal 2014/2015, kuid siis jäädi kindlalt mängudega 0:4 alla Kaunase Žalgirisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles