Jõeäär sooviks tagasi profiks saada, kuid võimalused on piiratud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cofidise eksproff Gert Jõeäär Kuusalu maratoni finišis.
Cofidise eksproff Gert Jõeäär Kuusalu maratoni finišis. Foto: Erakogu

Aastaid Prantsusmaal Cofidise meeskonnas sõitnud Gert Jõeäär otsis möödunud aasta lõpus pikalt uusi võimalusi, aga lõpuks tuli tal karmile reaalsusele siiski alla vanduda ning amatöörina jätkata. 29-aastane Jõeäär pole siiski lootusi veel maha matnud ning hoiab vähemalt hooaja lõpuni silmad lahti.

«Soov tipptasemel sõita on olemas, aga päris väikesesse tiimi niisama ka minna ei taha. Kui juba, siis ikkagi kõrgemale. Kui aga selle hooaja lõpus ei saa, siis on kõik,» ütles Jõeäär, kes on jalga soojana hoidnud Eestis võisteldes.

Kuna Jõeäärel on võimalus jätkuvalt ainult jalgrattur olla, pole tema treeningmahud võrreldes profiaastatega langenud. Homme algaval Tour of Estonial on ta Eesti koondise teine-kolmas number. Selleks, et rahvusvahelisel maastikul aga silma paista, oleks tal hädasti vaja velotuur võita. «Hea oleks velotuur võita. Eks näis, ma ei ole siin küll liider, aga silma tuleks siin paista,» jätkas Jõeäär.

Jõeäär tõdeb, et isegi üks vaheaasta on rattamaailmas palju. «Väga vähesed on sellest välja tulnud.»

Kuigi Jõeääre karjääri jätkumiseks oleks abi Tour of Estonia võidust, tõdeb ta, et selle juhtumiseks peaksid tema kaaslased kogema ebaõnne ning seda ta ei soovi. «Loodan, et üks meie sprinteritest võidab esimese etapi ära ja siis on meil lihtsal üldvõitu saada. Rattasport on meeskonnasport ja siin isetegevust väga ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles