Postimehe videolugu: Lilleküla staadioni uue katuse paigaldus nõuab ehitusmeestelt raudseid närve

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba eelmise aasta lõpus algas Eesti jalgpalli rahvusstaadionil Lillekülas ehitus. 2016. aasta riigieelarvest eraldatud viie miljoni euro abil viiakse aastal 2001 avatud staadioni ehitus lõpule, et seal saaks toimuda 2018. aasta Euroopa superkarikafinaal, mille korraldamise õiguse Eesti Jalgpalli Liit pälvis. 

Kui seni oli põhjatribüün katuseta ja seal paiknenud külalisvõistkondade fännid lageda taeva all, siis nüüd saavad ka nemad vihma eest varju. Põhjatribüüni uue katuse paigaldamine pole töö nõrganärvilistele. Materjalile astuda ega toetuda ei tohi, mis nõuab ehitusmeestelt külma närvi ja turnimisel ülimat täpsust. Nii mõnigi mees tuli kohale, aga ütles oludega tutvumise järel, et see töö pole tema jaoks.

Kui 9. juunil peetaval Eesti – Belgia MM-valikmängul on staadioni mahutavuseks veel 10 511 pealtvaatajat, siis järgmise aasta superkarikafinaalil juba 15 000, sest kõik neli tribüüni saavad ülemisse otsa lisaread, mille metallkarkasside paigaldamine on hetkel täies hoos.

Vaata Postimehe videolugu Lillekülast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles