Video: Van Garderen võitis elu esimese suurtuuri etapi, Landa jäi lõpusirgel taas pika ninaga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tejay van Garderen
Tejay van Garderen Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti

Tejay van Garderen (BMC) võitis karjääri esimese suurtuuri etapi, kui ületas esimesena finišijoone Itaalia velotuuri 18. etapil. Finišisirgel pidi taaskord teise kohaga leppima Sky rattur Mikel Landa, kes jäi napilt etapivõidust ilma ka 16. etapil. Kolmanda koha sai 137 km pikkusel etapil Thibaut Pinot (FDJ, +8). 

Kokkuvõttele sõitvate ratturite seas oli Pinot’ ka tänase päeva suurim võitja. Kui enne etappi kaotas ta velotuuri üldliidrile Tom Dumoulinile (Sunweb) 2.38-ga, siis tänu võidetud boonussekunditele vähenes vahe suisa 1.36 peale. Üldarvestuses annab see talle neljanda koha.

Dumoulin lõpetas tänase etapi üheksanda kohaga (+1.06), kohe tema järel 10. ja 11. kohaga lõpetanud lõpetanud Nairo Quintana (Movistar) ja Vincenzo Nibali (Bahrain – Merida) said Dumouliniga kirja sama aja. Kokkuvõttes on esimesel kohal oleva Dumoulini ja teist kohta hoidva Quintana vahe jätkuvalt 31 sekundit. Kolmas on Nibali, kaotades liidrile 1.12-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles