Karm hinnang: aegade kõige kallim poksimatš annab alale surmava hoobi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conor McGregor ootab juba suurt lahingut Floyd Mayweather juunioriga.
Conor McGregor ootab juba suurt lahingut Floyd Mayweather juunioriga. Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

Poksimaailm kiheleb juba pikemat aega ning peamiseks põhjuseks on võimalik Floyd Mayweather juuniori ja Conor McGregori vastasseis. Kui fännid ootavad heitlust pikisilmi, siis nii mõnegi jaoks on see matš pinnuks silmas.

Oscar De La Hoya.
Oscar De La Hoya. Foto: LILLY LAWRENCE/AFP/Scanpix

Viimati astus ülimalt kriitilise avaldusega avalikkuse ette legendaarne poksistaar Oscar De La Hoya. Omal ajal oli De La Hoya poksimaailma üheks suuremaks staariks, praegu tegeleb ta sportlaste promomisega.

De La Hoya leiabki, et Mayweatheri ja McGregori heitlus teeks poksimaailmale korvamatut kahju. «Iga päevaga saab tõenäolisemaks, et tsirkus nimega Mayweather vs McGregor saab lähiajal teoks,» rääkis De La Hoya PA Spordi vahendusel.

«Praegu pannakse juba paika matše, mis toimuksid enne õhtu suursündmust. Kuna duell tooks sisse miljoneid ja miljoneid, siis tundub, et raha saabki otsustavaks. Siiski peab keegi üritama seda farssi peatada,» rääkis De La Hoya.

De La Hoya usub, et Mayweatheri ja McGregori matš ei ole lihtsalt tõsiseltvõetav ning iirlane kaotab ringis kindlalt ja teeb niimoodi häbi nii endale kui ka kogu spordialale.

«Ma loodan, et fännid saavad aru, mis on tõeline ja mis mitte. Meie spordiala ei pruugi sellest matšist kunagi taastuda,» lisas ameeriklane.

De La Hoya usub, et Mayweatheri ja McGregori matš ei ole lihtsalt tõsiseltvõetav ning iirlane kaotab ringis kindlalt ja teeb niimoodi häbi nii endale kui ka kogu spordialale.

Paljud usuvad, et De La Hoya muretseb lihtsalt oma heaolu pärast. Nimelt korraldab tema promotsioonifirma Golden Boy Promotions 16. septembril peetavat keskkaallaste Canelo Alvareze ja Gennady Golovkini matši. Kui aasta teises pooles läheksid omavahel vastamisi ka Mayweather ning McGregor, siis jätaks see kindlasti Alvareze ja Golovkini duelli teenimatult varju.

Erinevate ekspertide hinnangul võib Mayweatheri ja McGregori vastasseisu kogutulu ulatuda kuni 500 miljoni USA dollarini. Ulmelisemate stsenaariumite puhul on räägitud isegi miljardist dollarist. See teeks sellest läbi aegade kõige kallima poksiduelli. Senine tippmark kuulub 450 miljoni USA dollariga Mayweatheri ja Manny Pacquiao duellile.

44-aastane De La Hoya on ka ise olnud osaliseks läbi aegade ühes suuremas poksimatšis, kui ta jäi 2007. aastal Mayweatherile alla. Toonane matš genereeris 136 miljonit USA dollarit ja sellega on see läbi aegade kalliduselt kolmas poksimatš.

Senised läbi aegade suurima auhinnafondiga poksimatšid:

  1. Floyd Mayweather – Manny Pacquiao 450 miljonit USA dollarit (2015)
  2. Floyd Mayweather – Saul Alvarez 150 miljonit USA dollarit (2013)
  3. Oscar de La Hoya – Floyd Mayweather 136 miljonit USA dollarit (2007)
  4. Lennox Lewis – Mike Tyson 112 miljonit USA dollarit (2002)
  5. Mike Tyson – Evander Holyfield 100 miljonit USA dollarit (1997)
Floyd Mayweather juunior.
Floyd Mayweather juunior. Foto: JOHN GURZINSKI/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles