Algajalik viga jättis Dumoulini Itaalia velotuuril liidrisärgita

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Dumoulin
Tom Dumoulin Foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Ülidramaatilise Itaalia velotuuri 19. etapi võitis lõpuks Sky rattur Mikel Landa, kes on kahel varasemal etapil jäetud finišisirgel teiseks ning korra on ta etapi lõpetanud ka kolmandana. Tänase etapiga vahetus ka velotuuri üldliider, sest senine liider Tom Dumoulin (Team Sunweb) ei suutnud Nairo Quintana (Movistar) ning Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) tempoga kaasa minna.

Etapi võitnud Landa ründas jooksikutest konkurente 10 km enne finišit. Teise koha teenis Rui Costa (Team Emirates, +1.49), kolmas oli Pierre Rolland (Cannondale-Drapac, +1.54).

Uueks üldliidriks tõusis Quintana, kelle edu Dumoulini ees on nüüd 38 sekundit. Nibali kaotab Quintanale 43 sekundiga.

«Mul olid täna halvad jalad. Tegin alguses ka algajaliku vea, kui istusin tunnelisse sõites grupi tagaotsas. Bahrain ja Movistar tõmbasid tunnelis grupi lõhki. Kulutasin palju energiat, et tagasi jõuda. Meeskond aitas mind täna palju ning tänu neile suutsin väga suurt kaotust vältida,» ütles Dumoulin.

Pärast eilset etappi ütles Dumoulin, et oleks õnnelik, kui Quintana ja Nibali poodiumikoha kaotaks. Hollandlase sõnul töötasid mehed ilmselgelt tema vastu ning see pole tema hinnangul normaalne. Nibali hoiatas seepeale Dumoulini, öeldes, et ka hollandlane võib poodiumikohast veel ilma jääda.

Reaalsuses ongi väga palju veel lahtine, sest FDJ-i rattur Thibaut Pinot võttis täna võrreldes tema ees paiknevate konkurentidega taas aega tagasi ning kaotab liidrile 53 sekundiga. Kolmandal kohal olev Nibali jääb temast vaid viie sekundi kaugusele.

Itaalia velotuuri favoriidiks peetakse jätkuvalt Dumoulini. Nimelt on tegu väga tugeva temposõitjaga ning Giro lõppeb tänavu just 29,3 km pikkuse temposõiduga. Nii võitis Dumoulin ka 10. etapi, edestades Quintanat 2.53-ga ning Nibalit 2.07-ga.

Homme sõidetakse Itaalias eelviimane 190 km pikkune etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles