Viimasel hetkel vangerduse teinud neljapaat jäi napilt finaalist välja

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat Racice EMil koosseisus Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap.
Eesti paarisaeruline neljapaat Racice EMil koosseisus Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap. Foto: Fred Killing

Racices toimuvatel sõudmise Euroopa meistrivõistlustel leppis Eesti paarisaeruline neljapaat vahesõidus kolmanda kohaga ning finaali ei pääsenud. Seejuures tehti enne vahesõitu neljapaadis oluline vangerdus.

Nimelt jäid kahepaadis istunud Tõnu Endrekson ja neljapaati kuulunud Geir Suursild haigeks ning peatreener Matti Killing pidi kärmelt tegutsema ning seni kahepaadis sõitnud Allar Raja kiirelt neljapaadi nimekirja lisama.

«See oli minutite küsimus, aga praegu oli lihtne seda teha, sest Allar on neljapaadis varem istunud ja see paat on kahel korral finaali jõudnud,» selgitas Killing Postimehele.

Kahepaadis poolfinaali jõudnud Endrekson oli Killingu sõnul hommikul päris hullus seisus. «Ega nad soojendust praktiliselt teha saanudki. Tõnu jäi seisma, kõri oli turses ning võttis klombi ka kurku,» sõnas Killing. Nõnda peeti targemaks mitte riskida.

Uue koosseisuga neljapaat (Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Raja ja Kaur Kuslap) suutis vahesõidus hoida veel 1500 meetrini teist kohta, kuid viimasel 500 meetril loovutati positsioon Suurbritanniale. Võitis Itaalia (5.57,63), teine oli Suurbritannia (5.59,30) ning kolmas Eesti (5.59,84), mis tähendas, et finaalist jäädi napilt välja.

«Viimases heitluses läks ta nibadi-nabadi ära. Samas oleme hilise algusega täiesti konkurentsis, peame õiged lahendused leidma. Kombinatsioone pole paha proovida. Mehed on tasemel, parimad päevad on alles ees. Mina treenerina ka veel kuuli pähe laskma ei pea, sest mõtleme MMi peale.»

Neljapaat jätkab homme sõitudega B-finaalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles