Arsenal alistas tulises karikafinaalis Inglismaa valitseva meistri ja tegi ajalugu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaron Ramsey tähistamas võiduväravat.
Aaron Ramsey tähistamas võiduväravat. Foto: Ian Kington/AFP/Scanpix

Inglismaa jalgpalli karikavõitjaks (FA Cup) krooniti tänavu taas Londoni Arsenal, kes alistas tulises finaalmängus 2:1 valitseva liigameistri Londoni Chelsea'.

Kui Arsenal läks kohtumist juba neljandal minutil Alezis Sanchezi tabamusest juhtima, siis rohkem väravaid avapoolajal ei nähtud. Chelsea' viigivärav sündis alles 76. minutil, kui jala sai valgeks Diego Costa. Seejuures mängis Arsenal enam kui kohtumise viimase neljandiku arvulises ülekaalus, kuna 68. minutil saadeti penaltit välja petta üritanud Chelsea' poolkaitsja Victor Moses punase kaardi tõttu duši alla.

Tänavu Premier League'i viiendal kohal lõpetanud Arsenalile kindlustas viimase nelja aasta jooksul juba kolmanda karikavõidu 79. minutil skoorinud Aaron Ramsey.

Nii on Arsenal klubi ajaloos karikavõitjaks kroonitud lausa 13 korda, mida pole Inglismaal keegi teine veel suutnud. Kui mullu sai kõnealuse triumfi enda nimele kirjutada Manchesteri United, siis Arsenal oli võidukas nii 2014. kui ka 2015. aastal.

Oma seitsmenda karikavõidu Arsenali eesotsas sai aga peatreener Arsene Wenger, kes jäi tulemusega rahule. «Olen uhke seitsme karikavõidu üle. Näitasime avaminutitest peale silmapaistvat minekut,» ütles 67-aastane Wenger, kes on Arsenali juhendanud aastast 1996. Kas vanameister jätkab samal ametipostil ka tulevikus? «Meil on teisipäeval juhatuse koosolek. Eks kolmapäeval või neljapäeval on pilt selge,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles