Killing: nägime ära, et meil on 6 maailma tipptasemel sõudjat

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Killing.
Matti Killing. Foto: Urmas Luik

Eesti sõudjate saagiks jäi Racice EMil neljapaadi 7. koht. Koondise peatreener Matti Killing sai seejärel tõdeda, et haigused panid küll võistlusele pitseri, kuid üldjoontes saadi edasiseks palju võitlusindu juurde.

Eesti kahepaat pidi Tõnu Endreksoni haigestumise tõttu EMil võistlemise pooleli jätma ning nii tõsteti Allar Raja viimasel hetkel neljapaati ümber (haigestus ka neljapaadis sõudnud Geir Suursild).

Kahjuks ei jõudnud uues koosseisus neljane enne vahesõitu koos kordagi harjutada ja lõpuks jäädi napilt finaalist välja (500 m enne lõppu oldi veel finaalikohas kinni). B-finaalis võeti juba Rio olümpiavõitja Saksamaa ja olümpiafinalisti Ukraina ees kindel võit.

«Kokkuvõttes võib rahul olla. Vahetuse tegemiseks ei jäänud lõpuks lihtsalt piisavalt aega. B-finaali sõit andis edasiseks kõvasti usku juurde. Selle sõidu põhjal võib öelda, et Eestil on tegelikult 6 maailma tipptasemel sõudjat,» viitas Killing EMil sõitnud neljasele (Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ning Kaspar Taimsoo) ning Endreksonile ja praegu vigastust ravivale Andrei Jämsäle.

Nii loodab Killing ikkagi tööle saada nii toimiva kahe- ja neljapaadi. Selleks tuleb oodata aga Jämsä paranemist. «Kahjuks ei saanud Endreksoni ja Raja kahepaadist õiget pilti. Tähtis on see, et Jämsä saaks terveks,» lisas Killing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles