Real ja ManCity tegid ründestaari eest maailmarekordilise pakkumise

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe. Foto: Anthony BIBARD/imago/PanoramiC/Scanpix

Käimasoleva suve kõige kuumemaks nimeks jalgpallurite üleminekuturul on 18-aastane AS Monaco ja Prantsusmaa koondise ründaja Kylian Mbappe. Nüüd annab Prantsusmaa väljaanne Telefoot teada, et Manchester City ja Madridi Real on teinud noormehe palkamiseks maailmarekordilise pakkumise.

Prantslaste teatel tegi esimesena 130 miljoni euro suuruse pakkumise ManCity. Seejärel esitas sama suure ostusoovi kiiresti ka Madridi Real.

Kui Mbappe eest makstaksegi lõpuks 130 miljonit eurot, siis saaks noormehest läbi aegade kõige kallim jalgpallur. Praegu hoiab selles tabelis 105 miljoni euroga esikohta Paul Pogba.

Telefooti teatel oleks Mbappe esimeseks eelistuseks Real. 18-aastane ründaja on väidetavalt ise Madridi klubi fänniks ja lisaks on ta pikka aega imetlenud nii Reali ründestaari Cristiano Ronaldot kui ka võistkonna peatreenerit Zinedine Zidane’i.

Samas kirjutavad prantslased, et Mbappe võib jääda veel üheks aastaks Monacosse. Esiteks ei ole Prantsusmaa klubil suurt rahalist kitsikust ehk neil ei ole vaja kõiki parimaid mehi maha müüa ning teiseks soovib Mbape järgmise aasta MMi eel teenida klubihooajal kindlasti korralikult mänguaega.

«Langetan lõpliku otsuse koos perekonnaga peetava arutelu järel. Keegi teine ei hakka minu eest otsustama. Ma ei lähe võistkonda, kus ma ei saa mänguaega. See saab olema otsustav,» teatas Mbappe eelmisel nädalal.

Läbi aegade suurimad üleminekud

  1. Paul Pogba (Prantsusmaa) 105 miljonit eurot (Torino Juventus → Manchester United)
  2. Gareth Bale (Wales) 100 miljonit eurot (Tottenham → Madridi Real)
  3. Cristiano Ronaldo (Portugal) 94 miljonit eurot (Manchester United → Madridi Real)
  4. Gonzalo Higuain (Argentina) 90 miljonit eurot (Napoli → Torino Juventus)
  5. Luis Suarez (Uruguay) 82 miljonit eurot (Liverpool → FC Barcelona)
  6. James Rodriguez (Kolumbia) 80 miljonit eurot (AS Monaco → Madridi Real) 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles