Šadeiko Postimehele: rekord tuli kahe tulemuse pealt, varu veel on!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko
Grit Šadeiko Foto: EKJL

Götzise mainekal mitmevõistlusel seitsmevõistluses Eesti rekordi 6280 punktini viinud ja MMi normi täitnud Grit Šadeiko sõnas Postimehele, et üle pika aja on tal võistluse järel sees hea tunne. 

Eelmisel hooajal mitmevõistluse kaks korda katkestanud Šadeiko kinnitas, et tagasitulek tippkonkurentsi on olnud korralik, kuid ta tunneb endas veel varu. 

«Eesti rekord tuli kahe tulemuse pealt: tõkkejooksu (13,31 oli isikliku rekordi lähedane) ja kuulitõuke (13.89, uuendas isiklikku rekordit üle meetri-toim.). Ülejäänud olid väga tavalised tulemused, isegi alla keskmise. Varu veel on. Aga siia tulles oligi selline plaan, et kuna eelmine aasta jäi poolikuks ning mitmevõistluse poolest jäi suisa vahele, siis oli võilemisisu nii suureks kasvanud, et tahtsin nälga kustutada. Tahtsin uuesti tunda seda mitmevõistluse tunnet ning siin sai seda korralikult!» rõõmustas Šadeiko.

Ta kinnitas, et võistlus oli iseenesest väga vapustavate tulemustega. Võitis maailma hooaja tippmargiga Belgia mitmevõistleja Nafissatou Thimou, kellel jäi Euroopa rekordist puudu kõigest 19 punkti. Šadeiko sai 13. koha, kuid tema ees püstitas uue isikliku rekordi kaheksa neiut, seejuures sündis lisaks Eesti tippmargile ka uus Belgia, Läti ja Šveitsi rahvusrekord.

«Tase oli meeletult kõrge, aga samas see võistlus ongi hästi sportlasesõbralik ja kompaktne. Võib-olla pole siin suurvõistluste pinget, ilm oli meeletult hea, tingimused superhead. Kõik nautisid seda.» hindas Šadeiko.

Eestlased tegid Götzises ka ajalugu, sest stardis oli suisa viis eestlast. Mari Klaup sai 21. Koha, Maicel Uibo sai kuulitõukes nulli ning võistlust jätkates sai teivashüppes vigastada, Kristjan Rosenberg katkestas 110 m tõkkejooksus. Võistlust jätkab veel Janek Õiglane, kes Šadeiko sõnul elas talle vägevalt kaasa ka oma võistluse ajal.

«800 meetri jooksu ajal oli tal odavise, tema karjumine andis mulle lõpumeetritel ikka kõvasti jõudu. See oli ikka täielik superliiga eelproov,» vihjas Šadeiko tiimitöö vajalikkusele juuli alguses Eestis peetavale mitmevõistluse superliigale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles