Loe, mida rääkisid Creţu, Kreek ja Toobal pärast pingelist mängu Venemaaga

MAAA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Venemaa.
Eesti - Venemaa. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Creţu ütles pärast 1:3 kaotusmängu Venemaale, et on kõikide koondise mängijatega rahul. «Kõik, mis te väljakul nägite, on meeskonnatöö. Võime nende kuttide üle olla väga õnnelikud.»

Kuigi Eesti võitis avageimi ning juhtis ka teist geimi, võttis tugev Venemaa tänu õigetele vahetustele kolm geimivõitu järjest. Peatreener Creţu hinnangul oli üldse suur asi, et Eesti sai sellises faasis otsustavat mängu tipptasemel meeskonna vastu mängida. «Emotsioon ja võimalus mängida täna Venemaaga finaali – see on midagi erilist kõigi jaoks. Iga päev sellist asja ei näe. See mäng andis meile enesekindlust järgmisteks sammudeks.»

«Nüüd tuleb raskest nädalast taastuda. Mängisime kohati väga head võrkpalli, aga tegime ka asju, millest tuleb õppida. Kui annad sellistele vastastele lihtsaid punkte, saavad nemad initsiatiivi,» tunnistas Creţu.

Eesti parimana 13 punkti toonud Ardo Kreek mängis küll läbi kerge vigastuse, kuid see hoidis teda tagasi vaid servides. «Muuga oli kõik korras,» tunnistas Kreek. «Kahju, et nii läks. Kui meil sellise meeskonna vastu serv käes pole, on väga raske mängida.»

Küsimusele, kas meeskonnal kadus mingil hetkel usk, et seda mängu on võimalik võita, vastas Kreek: «Ma ei usu, et meestel usk kadus. Meil tulid mõõnad sisse, aga geimilõppudes saime järele. Ei saa öelda, et oleme rumalad, sest vastas olid sellised mehed. Saime neile järele, aga geimi alguses lasime vahe võib-olla liiga suureks. Arvestades veel, mis serve sealt vahepeal tuli.»

Ta tunnistas, et Venemaa oli tegelikult võidetav vastane. «Mine tea, kui oleks teise geimi suutnud ära lahendada, oleks praegu võib-olla teine meeleolu.»

Ka koondise kapteni Kert Toobali sõnul oli Venemaa võidetav. «Võimalus oli õhus, aga sinna oli pikk tee. Oli pärast esimese geimi võitu pikk tee ja oli ka teise geimi keskel. Neil oli võimu palju, nad tegid vahetused ning põhimõtteliselt teise geimi lõpus tuli üks mees ja servis meid ära. Mul pole kellelegi ühtegi etteheidet. Me ei andnud kordagi alla ning nautisime igat hetke. Ainult nii on võimalik sellise meeskonna vastu mängida,» ütles Toobal.

Koondise kapteni sõnul sai vollekoondis turniirilt eelkõige enesekindlust. «Koosseis on natuke muutunud, aga mäng väga mitte. Kui tahame suuri meeskondi võita, peame seda tegema meeskondlikult. Peame olema vastik meeskond, kus kõik mehed toovad palju punkte, mitte ei tugine ühe-kahe mehe peale.»

Toobal usub, et Eesti koondis on viimaste aastatega teinu arengu. «Ma tahaks uskuda, et see on väike märk sellest, et oleme ise teinud suurematele sammu lähedale. Meil pole kartust, meil on usku. Kui suudame tugevatest vastastest kahe-kolme punkti kaugusel olla, hakkab neil ebamugav.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles