Järelvaadatav: Sillamäe hirmutas Florat, aga rohevalget võimu ei murdnud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 14. vooru avamängus pakkusid Lilleküla staadionil tõelise põnevuslahingu FC Flora ja Sillamäe Kalev. Kodumeeskond jäi lõpuks peale 3:2.

Sillamäe läks mängu liigas kaotuseta püsiva Flora vastu juba viiendal minutil Daniil Ratnikovi väravast juhtima, ent Zakaria Beglarishvili seadis kümme minutit hiljem jalule viiginumbrid. Vaheajale mindi juba Flora eduseisul, kui koos poolajavilega realiseeris standardolukorra Madis Vihmann.

Teisel poolajal salvas esimesena taas kodumeeskond: 56. minutil oli täpne Brent Lepistu. Loorberitele puhkama jäämist florakad endale aga siiski lubada ei saanud, sest Sillamäe polnud veel oma viimast sõna öelnud. 3:2 seisu tõi veerand tundi hiljem tabloole Maksim Lipin. Viimasel 20 minutil aga kummagi meeskonna rünnakud vilja ei kandnud ja nõnda sai Flora tabelisse kirja tänavuse 12. võidu. Lisaks on neil kirjas kaks 1:1 viiki linnarivaalide Levadia ja Kaljuga.

Sillamäe jätkab kolme võidu, kolme viigi ja kaheksa kaotusega kuuendal kohal.

Mängu eel:

Flora ja Sillamäe on aastate jooksul pidanud haaravaid duelle nii mänguväljakul kui ka fännide vahel. Viimasest kümnest mängust on Sillamäel siiski ette näidata vaid kaks viiki, ülejäänud kaheksa mängu on kuulunud Florale. Eelmisel hooajal rööviti aga seeläbi Floralt olulisi punkte ja hooaja lõpus Lillekülas välja võideldud 3:3 viik võttis florakatelt viimasegi lootuse meistritiitlit püüda. Selle hooaja esimese omavahelise kohtumise võitis Flora kodus 2:0 tänu keskkaitsjate Joonas Tamme ja Madis Vihmanni väravatele.

Mõlemad emotsionaalsel tõusuteel

Flora on Levadia kõrval jätkuvalt üks kahest kaotuseta meeskonnast, eelmises voorus võõrsil 3:1 Paidet alistades venitati oma võiduseeria juba 11 mängule ehk nagu ütles enne mängu prohvetlikult peatreener Arno Pijpers - rongil lastakse veereda. Lisaks saadi hea uudis laupäeval, kui Infoneti karikavõit tagas Florale pääsme Euroopa liigasse ja sellega kaasneva mitmesaja euro suuruse rahasüsti. Sillamäe on aga kahe viimase vooruga kõvasti tabelikohta kindlustanud, kui samasuguse 2:0 tulemusega alistati otsesed konkurendid Paide ja Tammeka ning kerkiti liigatabelis mõlemast mööda kuuendale reale.

Kes lööb väravaid?

Et Flora puhul võib pauk tulla kust tahes, tõestas Paide vastu kapten Brent Lepistu, vajutades karistusala joonelt võrku golazo-väärilise värava. Kamba peale löödud 35 väravat on jagunenud tosina mehe vahel, esirinnas on kuue tabamusega Rauno Sappinen. Sillamäe ridades on Aleksandr Volkov paari viimase mänguga Maksim Lipini kinni püüdnud ja möödagi läinud - esimesel on nüüd kirjas viis ja teisel neli tabamust. Kahe peale on mehed löönud nüüd kaks kolmandikku Sillamäe 14 kollist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles