Täht ja Toobal: teine geim oli murdehetk

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Venemaa.
Eesti - Venemaa. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondis kaotas MM-valikturniiri viimases kohtumises Venemaale 1:3, ent alagrupi teine koht annab võimaluse finaalturniiri piletit jahtida kolmandas ringis. Kolmandas ringis on ühe pileti eest võitlemas lisaks Saksamaa, Slovakkia, Belgia, Valgevene ja Hispaania.

Teises geimis oli Eesti 18:21 ees, kui servima asus Maksim Žõgalov, kes lõhkus Eesti mängu täielikult ja geim läks Venemaale 25:21. See oli mängu murdehetk. «Esimene geim lõi venelastel jalad alt natukene. Teises geimis tõi sidemängija vahetus mängu pöörde ja muidugi see Žõgalov serviseeria seal lõpus,» sõnas Robert Täht. «Oleks teise geimi kätte saanud, oleks edasi saanud vaadata. Teine geim oli murdehetk, kahju, aga tasemevahe lõi mingites olukordades ikka välja,» sõnas 12 punkti toonud Täht.

«Tunni aja pärast ma ilmselt ütlen, et jäin turniiriga rahule. Saime edasi võidelda pileti eest, kuigi kolmandas ringis on see veel raskem ilmselt kui täna Venemaa vastu. Seal on viis mängu ja viis võrdse tasemega meeskonda,» lisas nurgaründaja. 

Koondise kapten Kert Toobal tunnustas meeskonda ja ütles, et patt oleks kurta. «Esimeses geimis tegime neil elu raskeks, teises oleks peaaegu teinud, aga siis tuli üks mees servima,» viitas ka Toobal mängu võtmehetkele.

Ta kinnitas, et platsil polnud tunned nagu poleks venelaste vastu variantigi. «Nemad saavad pool tiimi välja vahetada, aga see ongi Venemaa koondis, see see vahe ongi,» lisas Toobal.

«Aga saime siit enesekindlust ka edasiseks. Eks peamegi selliste vastastega mängima ja need rasked hetked ära kannatama.»

Venemaa peatreener: meie pink otsustas

«Mängu alguses olime veidi liigselt pinges. Publik toetas Eesti meeskonda väga jõuliselt, teadsime juba enne mängu, et see esimene surve on vaja vastu pidada. Natuke olime ikkagi alguses hädas.

Eesti lõi esimeses kahes geimis väga head servi. Teise geimi lõpp oli mängu lõpptulemuse jaoks väga tähtis, Žõgalovi serviseeria näitas, et ka meil on häid servijaid. Kolmandas ja neljandas geimis mängisid poisid juba pingevabalt. Täna töötas meie kasuks see, et meil on väga pikk pink,» kommenteeris Venemaa peatreener Sergei Šljapnikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles