Emotsionaalne hüvastijätt: AS Roma legend Totti pani karjäärile punkti

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

40-aastane Itaalia jalgpallilegend Francesco Totti pidas pühapäeval karjääri viimase kohtumise, kui ta aitas koduklubil AS Romal alistada 3:2 Genoa. Totti viimane mäng AS Romas särgis oli loomulikult emotsionaalne ja pisaraterohke. 

Totti pääses oma karjääri viimases kohtumises väljakule matši 54. minutil, kui ta jooksis platsile Mohamed Salah asemel. Seejuures oli mängu lõpp AS Roma jaoks ülimalt magus - võiduvärava lõi Diego Perotti alles 90. minutil. Tänu võidule kindlustas AS Roma endale Itaalia meistrivõistlustel hõbemedalid ja sellega ka pääsme Meistrite liiga põhiturniirile.

Vaatamata kõigele sellele keerles AS Roma hooaja viimane mäng ainult Totti ümber.

Juba 1989. aastal klubi noortesüsteemiga liitunud Totti tegi esindusklubi eest debüüdi 1993. aasta 28. märtsil, kui nüüdsel legendil oli turjal ainult 16 eluaastat.

Lõpuvile järel anti Tottile üle raamitud särk ning pisaraid voolas nii tribüünil kui ka pallimurul. «See on nüüd tõesti läbi. Ma võtan selle särgi viimast korda seljast,» tõdes ta.

Aastate jooksul pidas Totti klubi eest 786 mängu ja lõi 307 väravat. Hooajal 2000/01 tüüris ta AS Roma Itaalia meistriks, Itaalia karika suutis ta klubiga võita hooaegadel 2006/07 ning 2007/08.

Itaalia koondist esindas ründav poolkaitsja aastatel 1998 kuni 2006. Selle aja jooksul sai ta kirja 58 mängu, 9 väravat ning MM-tiitli 2006. aastal.

«Lähen nüüd treppidest alla riietusruumi, mis võttis mind vastu juba lapsena. Nüüd saan sealt lahkuda mehena. Olen uhke ja õnnelik, et olen saanud teile 28 aasta jooksul pakkuda palju armastust. Ma armastan teid,» teatas Totti staadionil peetud kõnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles