Kontaveiti peetakse avaringi matši eel ülikindlaks favoriidiks!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esireket Anett Kontaveit.
Eesti esireket Anett Kontaveit. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 52) alustab täna aasta teist Suure Slämmi turniiri, kui kohtub kell 12 Prantsusmaa lahtiste avaringis rumeenlanna Monica Niculescuga (WTA 53). Euroopa suurimate kihlveokontorite arvates on Kontaveit kohtumise kindel favoriit.

Kui maailma edetabeli koha järgi otsustades on tegu enamvähem võrdsete mängijatega, siis viimase aja tulemused – Kontaveit jõudis Bieli turniiril finaali ning Stuttgartis ja Roomas veerandfinaali – on teinud oma töö ja Niculescu võidu tõenäosust peetakse üpris tagasihoidlikuks.

Euroopa suuremate kihlveokontorite pakutav keskmine koefitsient Kontaveidi võidule on 1,22. Niculescu võidule pakutakse koefitsiente vahemikus 4,0 - 4,46. Protsentidesse ümber arvutatuna arvatakse kihlveokontorites, et Kontaveidi võidu tõenäosus on 82%.

Võrdluseks olgu öeldud, et meeste maailma esireketile Andy Murray'le antakse avaringi matšis maailma 73. reketi Andrei Kuznetsoviga ainult veidi suurem võidušanss - Murray keskmine koefitsient on 1,16 ja Kuznetsovil 5,0 ehk briti võidušanssi hinnatakse 86% peale.

Kell 12 algavast Kontaveit – Niculescu matšist teevad otseülekande Postimees ja Kanal12.

Duelli võitja läheb teises ringis vastamisi tiitlikaitsja Garbine Muguruza (WTA 5.) või vanameistrist 2010. aasta Prantsusmaa lahtiste võitja Francesca Schiavonega (WTA 76.). Tasub meenutada, et Muguruzaga kohtus Kontaveit alles hiljuti Stuttgardi turniiril ning võitis 2:6, 7:6 (7:1), 6:1. Schiavonega ei ole Kontaveit varasemalt kohtunud. Küll aga pidas omal ajal itaallannaga terve portsu pingelisi matše maha Kaia Kanepi (üldseis 4:3 Schiavone kasuks).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles