Järelvaadatav: Eesti sai ajaloo esimeses Maailmaliiga kohtumises raske võidu (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmakordselt võrkpalli Maailmaliigas mängiv Eesti koondis alustas Montenegros peetavat esimest turniiri raske 3:2 võiduga Hiina Taipei üle. Kui avageimi kaotas Eesti 23:25, siis teine ja kolmas kuulusid meile vastavalt 26:24 ja 25:17. Ehkki kogu kohtumise jooksul oma mängu otsinud Eesti pidi neljandas geimis tunnistama vastaste 25:20 paremust, siis otsustav geim suudeti 15:12 pöörata enda kasuks ning nii alustati ajaloo esimest Maailmaliiga turniiri võidukalt.

Homme läheb Eesti kell 18 vastamisi Tuneesiaga ning kell 17.55 algavale otseülekandele on võimalik kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel.

Enam kui kaks tundi väldanud kohtumises panustas Andrus Raadik võitu 17 punkti, Kristo Kollo lisas 15 (mõlema efektiivsusnäitaja +8), Renee Teppan 13 ja Andri Aganits 12 punkti. Matši parimana neli blokipunkti noppinud Andres Toobali saldoks jäi kuus, Timo Tammemaa ja Oliver Venno arvele kogunes võrdselt viis punkti. Kert Toobal ja Henri Treial tõid mõlemad kaks punkti.

Suurema osa kohtumisest sidemängija kohuseid täitnud Andres Toobal tõdes, et eestlased olid liiga passiivsed. «Väga raske mäng. Vastased olid hästi väikesed, kiired ja tegid igasuguseid kombinatsioone. Eks ta natukene harjumatu oli ja võttis alguses, ma ei ütle, et meilt tuju ära, aga natukene loiuks jäime küll ja ei suutnud oma mängu käivitada,» kommenteeris Toobal omapärase stiiliga vastast.

Abitreener Rainer Vassiljev, kel täitus täna sada mängu koondise juures, lisas: «Meil oli hästi omavigade rohke mäng ja see, et ise niisama palju punkte ära andsime, oligi põhjus, miks täna viis geimi mängisime.»

Küll jätkasid tehnilised hädad aga saalis tänagi rahvusmeeskonna kimbutamist. Kui eile pidi Eesti rahvusmeeskond poolest treeningust loobuma, kuna saalis kadus äikesetormi ajal valgustus ära, siis täna lakkasid poole mängu ajal töötamast «vaid» osa lampe. «Juba täisvalgusega on selles saalis pime mängida, aga kui midagi veel ära läheb, siis on olukord ikka päris hull. Ma ei taha viriseda, aga Eestis ei korraldataks üheski saalis nii kehva turniiri. Loomulikult ei ole see vabandus kahele kaotatud geimile, need läksid ikkagi meie enda servi- ja rünnakuvigade nahka,» lausus matši järel libero Rait Rikberg.

Lisaks jagas libero kiidusõnu ka vastaste aadressil, kellega mängimine andis meile üle nelja aasta võimaluse kogeda Aasia võrkpalli käekirja. «Neil on hea vastuvõtt ja kui nad servi väga hästi kätte saavad, ei anta ühtegi palli kõrgelt üles, vaid mäng on ülikiire. See tähendab, et meie blokimeestel on raske õiget kohta valida ja pole midagi öelda, oma stiili mängivad nad päris hästi,» lausus Rikberg.

Eesti koondise mängud Montenegros peetaval turniiril:

2. juuni

kell 18.00 Eesti – Taipei 3:2

3. juuni

kell 18.00 Eesti – Tuneesia

4. juuni

kell 21.00 Montenegro – Eesti 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles