Barcelona avalikustas uue peatreeneri nime

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernesto Valverde jättis Bilbao Athleticuga hüvasti ja asub peagi FC Barcelona etteotsa.
Ernesto Valverde jättis Bilbao Athleticuga hüvasti ja asub peagi FC Barcelona etteotsa. Foto: ANDER GILLENEA/AFP/Scanpix

Hispaania jalgpalli avalik saladus pole enam saladus: möödunud nädalal Bilbao Athleticu tüüri juurest lahkumisest teatanud Ernesto Valverdest sai täna uus FC Barcelona peatreener.

Barcelona alistas jahti uuele lootsile pärast seda, kui senine peatreener Luis Enrique märtsis teatas, et tema Kataloonia hiiu juures ei jätka. Pikka aega spekuleeriti Hispaania meedias paljude treenerite nimedega, kes oma karjääri jooksul vähemal või rohkemal määral olnud Barcelonaga seotud. Lõpuks langes valik aastatel 1988-1990 kuulsat puna-sinist särki kandnud Ernesto Valverdele.

Lõviosa oma karjäärist on Valverde veetnud Baskimaa au ja uhkuse Athletic Clubi juures. Mängijana lõi ta 170 liigamängus 44 väravat ning ka treeneritööd alustas just Athleticus. Vahepeal käis hispaanlane kaheksa aastat mööda maailma ringi väisates Espanyoli, Piraeuse Olympiacose, Villareali, jälle Olympiacose ning Valencia peatreeneritooli, enne kui 2013 taas Bilbaos maandus.

Valverdel on kodus ka juba kaks Barcelonaga võidetud kuldset medalit: 1989 tuli ta kuulsas sini-punases särgis UEFA karikavõitjate karikasarja tšempioniks ning hooaeg hiljem võideti Hispaania karikavõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles