Brasiillasest saab jalgpallimaailma kõige kallim väravavaht

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ederson Moraes (esiplaanil) tähistamas võitu Portugali karikafinaalis. Mängu järel tunnistas 23-aastane väravavaht, et tegemist oli arvatavasti tema viimase kohtumisega Benfica särgis.
Ederson Moraes (esiplaanil) tähistamas võitu Portugali karikafinaalis. Mängu järel tunnistas 23-aastane väravavaht, et tegemist oli arvatavasti tema viimase kohtumisega Benfica särgis. Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO/AFP/Scanpix

Manchester City jalgpallimeeskond otsib endale jätkuvalt uut esiväravavahti ning viimaste päevade uudiste valguses on selleks saamas brasiillane Ederson Moraes. Manchesteri klubi ei soovi uue mehe soetamisel teha ühtegi allahindlust ning niimoodi ollakse valmis lauale laduma puurilukkude kategoorias maailmarekordilist summat.

23-aastane Lissaboni Benfica esiväravavaht on ekspertide hinnangul üks talendikamaid noori väravavahte maailmas. Lõppenud hooajal aitas ta Benfical võita Portugali meistritiitli ja karika ning hoidis enda värava puhtana 22 matši jooksul.

ManCityl tuleks brasiillase eest lauale laduda kuni 40 miljonit eurot ning sellega saaks temast ka läbi aegade kõige kallim väravavaht. Kuulujutud said hooga juurde pühapäeval, kui Ederson tunnistas, et ta mängis tõenäoliselt oma viimase kohtumise Benfica ridades.

Praeguse seisuga on jätkuvalt selles arvestuses esikohal legendaarne itaallane Gianluigi Buffon, kelle eest maksis Torino Juventus 2001. aastal Parmale 37 miljonit eurot.

Tulevaks hooajaks on praeguse seisuga väravavahtidest Manchesteri klubi nimekirjas Claudio Bravo ning Joe Hart, kelle laenuleping Torinoga lõppes.

Väidetavalt on ManCity peatreeneril Pep Guardiolal sel suvel kulutamiseks ligi 250 miljonit eurot. Esimene suurost on juba tehtud, kui seni AS Monaco ridadesse kuulunud portugallasest poolkaitsja Bernardo Silva teenete eest maksti ligikaudu 50 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles