Ootamatu otsus: Dortmundi Borussia vallandas karikavõidu järel peatreeneri (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Tuchel tähistamas Saksamaa karikasarja võitmist.
Thomas Tuchel tähistamas Saksamaa karikasarja võitmist. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Jürgen Klopi ametist lahkumise järel Dortmundi Borussia jalgpallimeeskonna tüürimise enda õlule võtnud Thomas Tuchel sai paar päeva pärast Saksamaa karikasarja võitmist ametist priiks.

Kaks hooaeg Dortmundi juhendanud Tuchel oli läinud väidetavalt tülli klubi juhatusega ning omavahel ei suudetud ära jagada otsustusvaldkondi, kirjutab Eurosport.

Endine FC Augsburgi duubelmeeskonna ja Mainz 05 juhendaja Tuchel võitis Dortmundi peatreenerina ühe karika – alles laupäeval sai ta pea kohale tõsta DFB-Pokali ehk Saksamaa karika.

«Olen tänulik kahe sündmusterohke, ilusa ja põneva aasta eest. Kahju, et see teekond ei jätku,» kirjutas Tuchel sotsiaalmeedias. «Tänan fänne, meeskonda, kogu tugitiimi ja inimesi, kes meid toetasid. Parimad soovid @BVB.»

Tucheli vallandamine läheb Dortmundi Borussiale maksma väidetavalt 3 miljonit eurot.

Saksamaa meedia teatel peaks Dortmundi järgmiseks peatreeneriks saama Prantsusmaa tipptiimi Nice’i juhendaja Lucien Favre. Tuchelit on hakatud seostama aga Londoni Arsenaliga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles