Järelvaadatav: võimsa lahingu andnud Kontaveit kaotas Muguruzale kolmes setis (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esireket Anett Kontaveit pidi Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel tunnistama tasavägises kolmesetilises kohtumises tiitlikaitsja Garbiñe Muguruza paremust. Avaseti võitis Kontaveit kiires lõppmängus 7:6 (4), teises oli aga 6:4 parem Muguruza ning hispaanlanna võitis seejärel ka kolmanda seti 6:2. Kohtumine kestis kaks tundi ja üheksa minutit.

Enne mängu:

Roland Garrosi peaväljak Philippe Chatrier mahutab ligi 15 000 pealtvaatajat. Eesti aja järgi kell 12 lähevad peaväljaku esimeses matšis vastamisi Venus Williams ning Kurumi Nara. Algselt pidid seejärel areenile tulema eestlanna ja Muguruza, ent kuna eile õhtul katkestati pimeduse tõttu kohalike lemmiku Jo-Wilfried Tsonga ja argentiinlase Renzo Olivo kohtumine, mängitakse see enne Kontaveidi väljakule pääsemist lõpuni.

Viivitus ei pruugi minna väga pikaks: Olivo on 7:5, 6:4, 6:7 (6:8), 5:4 juhtimas. Eile õhtul oli mehel ka võimalus matšivõidule servida, ent Tsonga suutis otsustaval hetkel argentiinlase pallingu murda. Prantslane loodab matši viia otsustavasse setti, mis nihutaks Kontaveidi kohtumise algusaega veel tunni võrra edasi.

Kontaveit on senise karjääri jooksul Muguruzaga kohtunud kahel korral. Esmakordselt mängiti 2016. aasta Austraalia lahtiste avaringis ning toona võitis hispaanlanna 6:0, 6:4. Viimati mängiti aga tänavusel Stuttgarti turniiril ning 2:6, 7:6 (7:1), 6:1 võidu teenis Kontaveit.

Nii eestlanna kõikidele mängudele Prantsusmaa lahtistel kui ka naiste ja meeste poolfinaalidele ning finaalidele on võimalik kaasa elada Postimehe ja Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles