Eksperdid Kontaveidi ja Muguruza lahingu eel: tuleb mäng, mis lööb adrenaliini lakke

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 53.) kohtub täna Postimehe ja Kanal 12 otse-eetris Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste teises ringis tiitlikaitsja Gabrine Muguruzaga (WTA 5.). Kuu aega tagasi Stuttgardi turniiril oli eestlanna samast vastasest parem 2:6, 7:6 (7:1), 6:1. Küsisime Eesti tenniseekspertidelt, kuidas võiks kulgeda tänane mäng

Silver Karjus: «Jube raske on ennustada, sest me ju ei tea, mis plaaniga nad täna peale lähevad. Ma südamest loodan, et Anett annab korraliku lahingu ja lõpuks võidab, aga samas olen kindel, et see saab olema paganama raske.

Et see üks võit (Muguruza üle Stutgardis) tuli, sellest on ju mõlemad õppinud ja oma järeldused teinud. Olenemata sellest viimasest tulemusest on Muguruza väike favoriit – 55-45 – aga see on puhtalt minu hinnang.

Anetil on kindlasti oma võimalused, aga kuidas ta need ära suudab kasutada, oleneb ka Muguruzast, mida ta lubab tal teha. Mängitakse ju peaareenil ja seal on ka küsimus, kuidas Anett pingega toime tuleb, Usun muidugi, et tuleb kenasti.

Aga mis täpselt saama hakkab, seda saab alles mängus näha. Enne ei julge küll midagi öelda.»

Margus Uba: «Ootan, et tuleks huvitav mäng, et tuleks selline mäng, kus mõlemad näitavad head taset. Et ei oleks selline matš, kus üks või teine saaks pärast öelda: ei tulnud välja, polnud just hea päev. Peaks tulema väga kõrgetasemeline mäng ja loodan, sportliku taseme poolest, et tuleb mäng, mis lööb adrenaliin lakke.»

Aga kui mõlemad näitavad head taset, peaks mäng minema ju pigem kogenuma hispaanlanna kasuks? «Ei pruugi minna. Muguruza hiljutised väljaütlemised annavad mõista, et ka maailma täielikud tipptegijad võtavad Anetti kui suurt ja ohtlikku konkurenti. Muguruza viimased mängud näitavad, et teda on võimalik võita, nagu Anett juba kord suutis. Aga kindlasti on seda täna raskem teha kui Stuttgardi pisikesel väljakul. Slämm on ikka slämm ja peaväljak on peaväljak.»

Rene Busch: «Lootused on tegelikult väga positiivsed, muud polegi öelda. Anett on praegu selgelt tõusuteel ja temalt võib oodata kõike. Seda näitas ka juba mäng Kerberiga (Kontaveit alistas Rooma turniiril maailma esireketi - V.V.), kes küll polnud parimas vormis, aga sama seis võib olla ka Muguruzal. Oleme juba olukorras, kus igas mängus, mida Anett mõne maailma tippmängija vastu pidama läheb, on võiduprotsendid 50-50.»

Kuidas mõjutab mängu selle toimumine Roland Garrosi peaväljakul? «Ma arvan, et Anetile see sobib. Mulle tundub, et ta on suure areeni mängija, talle meeldib seal. Tal on praegu all ka paras ports enesekindlust, ehk ta ei tohiks end seal peaväljakul kinni tõmmata. Praegu on just väga õige ajastus, et Anett saab mängida ühe väga kihvti mängu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles