Platini võib maailma jalgpallikalendri Eesti järgi kujundada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak ja UEFA president Michel Platini.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak ja UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

Praegu on Eesti üks väheseid Euroopa riike, kelle kodune jalgpallihooaeg kestab kevadest sügiseni, kuid UEFA (Euroopa Jalgpalli Liit – toim.) president Michel Platini hauvat plaani korraldada sääraselt toimima terve maailma jalgpall.

Maineka jalgpalliajakirja World Socceri märtsikuu numbri andmetel võib suvel Platinilt oodata revolutsioonilist ettepanekut, mille järgi hakkaks Euroopa ja pikemas perspektiivis terve maailma jalgpallihooaeg kestma veebruarist novembrini. Mitte augustist maini nagu praegu, kirjutab ajakiri Jalka.

Ettevõtmise väljakuulutamist hoitakse aga kiivalt saladuses, sest märtsis kandideeris Platini teiseks ametiajaks UEFA presidendiks ning Sepp Blatter juunis neljandat korda FIFA juhiks.

Alates 2015. aastast vältaks klubivuti hooaeg siis aprillist oktoobrini ja Meistrite liiga ning Euroopa liiga finaalid toimuksid hilissügisel. Maailmameistrivõistluste ja Euroopa meistrivõistluste põhiline koormus langeks veebruarisse-märtsi nagu teistegi regionaalsete meistrivõistluste puhul.

Idee seisvat selles, et nõnda toimiks kogu maailma jalgpall ühes taktis ning paraneks maailmameistrivõistluste tase, sest mängijad ei oleks pärast liigade lõppu enam niivõrd kurnatud.

Peale Eesti mängivad kevad-sügis-süsteemis 12 UEFA liikmesriiki 53st: Armeenia, Fääri saared, Iirimaa, Island, Kasahstan, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome, Valgevene ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles