POSTIMEES PARIISIS Muguruza: Kontaveit näitas, et kuulub peagi tippude tippu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garbiñe Muguruza
Garbiñe Muguruza Foto: Han Yan/imago/Xinhua

Eesti esireket Anett Kontaveit pidi Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel tunnistama tasavägises kolmesetilises kohtumises tiitlikaitsja Garbiñe Muguruza 7:6 (4), 4:6, 2:6 paremust. Matšijärgsel pressikonverentsil uuriti maailma viiendalt reketilt, kas ka eestlanna võiks tulevikus kuuluda tippude tippu?

«Täna ta näitas, et jah. Ma ei tea, kuidas ta igal nädalal mängib, aga viimasel ajal on ta väga hästi mänginud. Need kaks mängu on olnud tõsised lahingud. Kui ta suudab viimaste nädalate vormi hoida, siis jah,» ütles Muguruza, kes Stuttgardi turniiril pidi omakorda eestlanna paremust tunnistama.

Hispaanlanna tunnistas, et teadis juba ette, millist mängu Kontaveidiga oodata. «Kuna olin temaga hiljuti mänginud ning olen teda ka hiljem näinud, oskasin sellist matši ka oodata. Ta on mänginud väga hästi ning enesekindlalt, seega teadsin, et sellest tuleb lahing,» lausus Muguruza, kes lisas, et võrreldes eelmise omavahelise mänguga tegi ta mitmeid asju teisiti.

«Ma ei teadnud, kui pikaks tänane matš kujuneb, aga ma olin kõigeks valmis. Tänase mängu tase oli väga kõrge. Kuigi kaotasin avaseti, ei andnud ma kordagi alla. Teadsin, et ta peab väga hästi mängima, et mind võita. Ma ei lasknud end oma eksimustest mõjutada. Jätkasin oma asja tegemist, kuni see lõpuks võidu tõi,» avaldas ta.

Kuigi Muguruza on Prantsusmaa lahtistel tiitlikaitsja, ei mõelnud ta väljakul sellele. «Keskendusin vaid mängule. Kui sa mängid peaväljakul kellegagi, kes mängib enesekindlalt ning kellel pole suurt midagi kaotada, siis tead, et sellest kujuneb raske päev.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles