Konkurent ei halasta: Northugil on aeg tõsiselt tööd tegema hakata

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug oli pärast Lahti MMi maratoni morn.
Petter Northug oli pärast Lahti MMi maratoni morn. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Norra 25-aastane suusataja Emil Iversen võttis sõna tituleeritud 36-aastase konkurendi Petter Northugi aadressil, sõnades, et vanameistril on viimane aeg tööd tegema hakata.

«Ta peab taset märgatavalt tõstma. Ma tõesti arvan, et ta peab labida kätte võtma ning tõsist tööd tegema. Neid, kes Norras või välismaal hästi treenivad, on palju. See ei käi nii lihtsalt. Ta on kullatükk, aga tea peab leidma motivatsiooni ning oma võimalused ära kasutama,» ütles Iversen NRK vahendusel.

Northugi eelmine hooaeg oli tõeline pettumus. Sügisel oli tal probleeme, mistõttu ei saanud Northug võistlushooajal täismahtudega treenida ning ei tõusnudki talve jooksul kordagi vanasse heasse vormi.

Ka Northugi treener Stig Rune Kveen tunnistab, et lõppenud hooajal tehti mitu möödalasku. «Me teame, et Petter tegi eelmisel aastal head tööd, kuid teame ka, et ta ületas mitmel korral piiri. Seetõttu on teistel väga lihtne öelda, et Petter tegi seda ja toda.»

NRK palus Iversenil anda Northugile mõni soovitus, kuidas suusakuningas olümpiahooajaks taas vormi võiks tõusta. «Tule mulle Meråkerisse külla. Ööbid minu külaliste toas, teed pikki jalutuskäike soo ääres ning saad end sügavalt välja magada,» oli Iverseni vastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles