Volkswageni boss: oleksime ralli MM-sarjas tänavugi platsi puhtaks löönud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Korsika rallil.
Sebastien Ogier Korsika rallil. Foto: SCANPIX

Endise Volkswageni rallimeeskonna boss Jost Capito on veendunud, et ka reeglimuudatuste järgsel aastal oleks Volkswageni meeskond olnud WRC-sarjas domineerivaks jõuks.

Volkswagen valitses täielikult rallimaailma aastatel 2013 – 2016, võites selles vahemikus kõik meeskondlikud ja individuaalsed tiitlid. Sealjuures suudeti 52 rallist võit koju tuua koguni 43.

Kuigi Volkswagenil oli valmis ka 2017. aasta Polo R WRC, otsustas Saksamaa autotootja juhtkond eelmise hooaja lõpus, et rallitiimi enam välja ei panda. Sealjuures oli Volkswagen 2017. aasta rallihooajaks väga hästi ette valmistunud. Nimelt suunati eelmisel aastal testisõitudeks suunatud raha uude autosse.

«Volkswagenil oleks selle hooaja alguses teiste ees olnud väga suur edu. Alustasime uute regulatsioonidega töötamist teistest varem. Eelmise aasta autot me tegelikult sisuliselt ei testinudki, fookus oli hoopis uuel autol,» avaldas Capito.

«Meie kutid läksid rallidele sisuliselt ilma testisõitudeta ning autoga, mille arendamise lõpetasime 2015. aastal,» andis Capito mõista, kui palju Volkswagen möödunud hooajal teistest meeskondadest ees oli.

«Kui kuulata, kuidas meie endised sõitjad kurdavad oma praeguste autode üle, olles sealjuures testinud 2017. aasta Polot, siis tean, et meil oleks teistega võrreldes olnud parem pakett. See on ilmselge, kui võtta arvesse aega, mis uue auto jaoks kulutasime,» jätkas Capito.

Samas tunnistab ta, et sel hooajal poleks Volkswageni edu võrreldes eelmiste hooaegadega sedavõrd suur olnud. «Reeglites tehti väga olulised muudatused ning sel aastal oleks konkurents olnud tihedam. Väga raske on loobuda projektist, kuhu oled pannud oma südame. Kõik ootasid, et näha, kuidas meie auto liigub,» tunnistas Capito.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles