Eesti osutas suurfavoriidile vastupanu, kuid jäi kindlalt alla

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallinaiskond.
Eesti võrkpallinaiskond. Foto: Liis Treimann

Portugalis Viana do Castelos toimuval MM-valiksarja teise ringi turniiril kohtus rahvusnaiskond teises voorus eile alagrupi suursoosiku Saksamaaga vastaste 3:0 (25:18, 25:19, 25:20) paremust tunnistama. 

Üleeile 3:1 põhjanaabritest üle olnud naistekoondis noppis küll kohtumise esimese punkti, ent peagi juhtis Saksamaa juba 5:3 ja 11:6. Südi võitlus tõi Eesti koondise teiseks tehniliseks mõtlemisajaks vaid kahe punkti (14:16) kaugusele, ent Saksamaa vastas 8:2 spurdiga ja võitis avageimi kindlalt. Vastased ületasid Eestit mäekõrguselt nii rünnakul kui vastuvõtul. Tõsteid realiseerid sakslannad 67-protsendiliselt ja servi vastuvõtul oli nende positiivne näitaja 69 protsenti. Eesti naiskonna numbrid olid vastavalt 38 ja 36. 

Tasavägiselt alanud teises geimis haaras Eesti 12:10 seisul juhtohjad, ent sakslannad võitsid järgmised neli pallivahetust. Kahepunktilist vahet hoidis Eesti veel skoorini 18:20, ent seejärel vastastelt taas otsustav 5:1 spurt. Vastuvõtul oli sakslannadel jätkuvalt märgatav edu (17 protsenti), ent rünnakul trimmis Eesti vahe kuueprotsendiliseks. 

Kolmandas geimis läks Eesti 4:1 ette ja tablool särasid ka 11:8 ja 13:10 edunumbrid, ent teisele tehnilisele mõtlemisajale läksid sakslannad ikkagi 16:15 paremusega. Sealt edasi vahet ainult kasvatati. Vastuvõtul oli Eesti Saksamaast isegi kümne protsendiga parem  (57-47), kuid geimivõidu tagaajamisele tõmbas kriipsu peale 23-protsendiline rünnak.

Rahvusnaiskonna parimana tõi 53-protsendiliselt rünnanud Kertu Laak 12 punkti, Kristiine Miilen lisas kümme. Nette Peidilt kuus, Kadi Kullerkannult viis, Eliisa Peidilt neli ja nii Eliise Hollaselt kui Julija Mõnnakmäelt üks punkt.

Teine kahe võiduga võistkond Saksamaa kõrval on võõrustajate koondis, ent nemad on mõlemas matšis pidanud pingutama maksimaalsed viis geimi. Täna õhtul mängib rahvusnaiskond Sloveeniaga, kes oli eile 3:0 üle Prantsusmaast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles