Järelvaadatav: medalijahti jätkav Kalju sai võõral väljakul jagu Paidest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 15. voorus alistas Nõmme Kalju võõral väljakul Paide Linnameeskonna 1:0. Mängu ainsa värava lõi kohtumise 41. minutil Robert Kirss. Kalju on liigatabelis 33 punktiga kolmas, Paide aga 15 punktiga kuues.

Mängu eel:

Viimati Pärnu Vaprusest 4:0 jagu saanud Paide on liigatabelis kuuendal kohal, olles kogunud 15 punkti. Kalju jätkab jahti liiderduole, kuid pärast teisipäeval Infonetiga tehtud 2:2 viiki kaotatakse esikohal olevale Florale juba kaheksa ja teisel kohal olevale Levadiale kuue punktiga.

Mida näitab ajalugu?

Hooaja esimese omavahelise mängu võitis Kalju kodus 1:0, kusjuures ainsa värava lõi Igor Subbotin alles 84. minutil. Kohtumise alguses hiilgas Paide väravavaht Magnus Karofeld, tõrjudes Andrei Sidorenkovi penalti. See on Kalju kasuks tänavu määratud kaheksast penaltist ka ainus, mida pole realiseeritud. Eelmisel hooajal võitis Kalju esimese omavahelise mängu, ent siis tehti kaks 1:1 viiki ja neljandas heitluses jäi 2:0 peale Paide. Kui lisada siia tunamulluse liigahooaja vägevaim mäng, mille Paide võitis lõpuks 5:4, on selge, et hõlpu Kaljule sel nädalavahetusel ei anta.

Kes asendab Valikajevit?

Kalju poolel ei saa laupäeval kaasa teha poolkaitsja Artur Valikajev, kes sai kohtumises Infonetiga punase kaardi ja jättis meeskonna viimaseks veerandtunniks vähemusse. Artjom Dmitrijevi kõrval võtaks ideaalis kahtlemata koha sisse Reginald, kuid alles äsja vigastuspausilt naasnud poolkaitsja on seni kõrgliigas sekkunud mängu vaid kaks korda vahetusest ning jäi Infoneti vastu koosseisust sootuks välja. Dmitrijevi kõrval on peatreener Sergei Frantsev sestap varem olude sunnil kasutanud ka Janar Toometit ning võib seda teha nüüdki.

Kes löövad väravaid?

Vapruse vastu sai sel hooajal esmakordselt jala valgeks Paide ründaja Andre Järva, kes veel eelmisel hooajal kuulus Kalju ridadesse. Kummaski meeskonnas pole esile kerkinud ühte selget väravakütti, ent näiteks Kalju ridades on juba jala valgeks saanud tervelt 13 mängumeest. Paidel on väravalööjaid kümme, lisaks Järvale said Vapruse vastu tänavu esmakordselt jala valgeks nii Ander Ott Valge kui ka Randy Padar. Viimasele oli seejuures tegu elu esimese väravaga Eesti kõrgliigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles