Järelvaadatav: tabeliliider Flora lahkub Tartust kolme võidupunktiga (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas jätkab tabeli liidrina FC Flora, kes alistas täna Tartus peetud mängus Tammeka 2:0. Zakaria Beglarishvili viis 31. minutil Flora 1:0 ette, Flora 2:0 värav läks kirja Kevin Andersoni omaväravana. Floral on liigatabelis 41 punktiga esimene, Levadial on punkte 39 ning Nõmme Kaljul 33. Tartu on 12 punktiga kaheksandal kohal.

Mängu eel:

Äsja karikafinaali jõudnud, ent seal Infonetile alla jäänud Tammeka tegi teisipäeval 1:1 viigi Viljandi Tulevikuga, kusjuures veel viimasel minutil oldi kinni kolmes võidupunktis. Tabelis on tartlased 12 punktiga kaheksandal kohal, ent sama palju punkte on ka nende ees oleval Sillamäe Kalevil ning Paidegi on vaid kahe punkti kaugusel. Esmaspäeval Sillamäest 3:2 jagu saanud Flora kerkis tänu lähima konkurendi Levadia viigile aga tabelijuhiks, edestades nüüd Levadiat kahe ja Nõmme Kaljut juba kaheksa punktiga.

Kas Flora kaitse mureneb?

Ehkki hooaega suurepäraselt alustanud florakad on endiselt tabeliliidrid, on viimases paaris kohtumises olnud nendegi mängus näha ohumärke. Viimased tosin kohtumist on küll järjest võidetud, ent vahepeal kümnest mängust üheksas nulli hoidnud Flora lasi seejärel Paidel lüüa endale ühe ja Sillamäel juba kaks väravat. Selle tulemusel pole neil enam liiga parim kaitse, sest enda võrgust on nüüd pall välja võetud seitsmel korral, Levadia on aga lasknud endale lüüa vaid kuus väravat.

Mida näitab ajalugu?

Hooaja esimeses omavahelises mängus suutis Tammeka Floraga võrdväärselt tegutseda esimesed pool tundi, siis avasid pealinlased skoori ja läksid oma teed, võites lõpuks 4:0. Eelmisel hooajal võitles Tammeka kaks korda Tallinnas käies välja 0:0 viigi, kaotas seejärel kodus 0:4, ent vajutas sügiseses põnevikus saadud 3:2 võiduga florakate tiitlilootusele valusa pitseri. Heal päeval ollakse seega igati võimelised Florale hambaid näitama, iseasi, kui palju on Tammeka mehi mõjutanud tihe mängugraafik.

Kes lööb väravaid?

Värskelt avaldatud koondisenimekirja ei arvanud Martin Reim Flora ründajat Rauno Sappineni, kes liitub noortekoondisega. Kas ajab see otsus seni kuus väravat löönud Sappineni näljaseks? Sillamäe vastu säras taas ka Zakaria Beglarišvili, kellel on nüüd kirjas juba kuus väravat ja kaheksa väravasöötu. Tartu suurim mure on jätkuvalt teravuse puudumine ründekolmandikul, Tuleviku vastu sai aga jala esmakordselt valgeks suveks meeskonnale appi tulnud Rasmus Tauts.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles