Vastse Argentina peatreeneri suurim väljakutse: Messist maksimumi välja pigistamine

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi Argentina koondise särgis.
Lionel Messi Argentina koondise särgis. Foto: MARCOS BRINDICCI/REUTERS/SCANPIX

Argentina jalgpallikoondise uue peatreeneri Jorge Sampaoli sõnul saavad tema kõige raskemateks ülesanneteks olema Lionel Messist maksimumi välja pigistamine ning 2018. aasta maailmameistrivõistlustele kvalifitseerumine, kirjutab BBC.

57-aastane Sampaoli asus koduriigi tüüri juurde pärast seda, kui oli kõigest ühe hooaja jagu juhendanud Hispaania kõrgliigasse kuuluvat Sevilla meeskonda, kellega lõpetati hooaeg neljandal kohal. Nii jäädi alla vaid n-ö suurele kolmikule ehk meistriks tulnud Madridi Realile, Barcelonale ja Madridi Atleticole. Nüüd on Sampaolil aga uued väljakutsed.

«Ma rääkisin Leoga ning oleme mõlemad põnevil,» rääkis Sampaoli suhtlemisest Argentina koondise 29-aastase staariga, kes teatas mullu juunis pärast järjekordset kaotust Copa America finaalis, et lõpetab koondisekarjääri, kuid kaks kuud hiljem mõtles siiski ümber.

«Oleme äärmiselt elevil sellest, kui huvitatud ta (Lionel Messi – toim) on Argentina koondise uuest etapist,» lisas Sampaoli, kes asus Lõuna-Ameerika koondise etteotsa pärast rahvuskaaslast Edgardo Bauzat, kes sai juhendada Argentina koondist vaid kaheksas kohtumises.

Praeguse seisuga jääks Argentina järgmisel aastal Venemaal toimuvast MMi otsepääsmest ilma, kuna asuvad Lõuna-Ameerika valiksarjas kümne meeskonna konkurentsis viiendal kohal, aga MMile pääsevad neli paremat tiimi. Paremuselt viiendal koondisel tuleb pääset püüda play-off’is. Argentinal on pidada jäänud veel neli kohtumist: Uruguayga (võõrsil), Venzuelaga (kodus), Peruuga (kodus) ja Ecuadoriga (võõrsil).

Kui Messi on oma koondisekarjääri jooksul löönud 177 kohtumise jooksul 58 väravat, siis Sampaoli juhendab rahvusmeeskonda esmakordselt ning tema leping kehtib aastani 2022.

Tabeliseis Lõuna-Ameerika valiksarjas 14 mängu järel:

  1. Brasiilia 33 punkti (edasipääs kindlustatud)
  2. Kolumbia 24
  3. Uruguay 23
  4. Tšiili 23
  5. Argentina 22
  6. Ecuador 20
  7. Peruu 18
  8. Paraguay 18
  9. Boliivia 10
  10. Venezuela 6
Jorge Sampaoli. / STRINGER/REUTERS/Scanpix
Jorge Sampaoli. / STRINGER/REUTERS/Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles