41-aastane võrkpallilegend ei tiku veel treeneriametisse

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Tetjuhhin Rio olümpial.
Sergei Tetjuhhin Rio olümpial. Foto: Jeff Roberson/AP/Scanpix

Septembris 42-aastaseks saav võrkpallur Sergei Tetjuhhin alustas profivõrkpalluri karjääri 1992. aastal Belgorodi Belogorjes. Nüüdseks veerand sajandit kestnud edulugu pole lõppenud, ka hooajal 2017–2018 võib teda näha Superliiga paremikku kuuluva Belogorje särgis, vahendab Volley.ee.

Klubi presidendi ja peatreeneri Gennadi Šipulini sõnul lükkas Tetjuhhin treeneritööle siirdumise järjekordselt edasi ja soovib jätkata mängijana. «Ma ei hakanud teda takistama,» tunnistas Šipulin. Tetjuhhin on viimastel aastatel mänginud jõudusäästvalt, mänge ja võistluspaiku valides. Tähtsamates mängudes on ta aga alati platsil. Ilmselt ei ole vigastused teda liiga sagedasti tülitanud,» lisas ta.

Sergei Tetjuhhin sündis 23. septembril 1975 Ferganas (Usbekistan). Nurgaründaja on 197 cm pikk ja kaalub alla 90 kilo. Välisklubis on ta end proovile pannud vaid 1999–2001 Itaalias Parma Maxicono meeskonnas. Seejuures on Tetjuhhin tulnud 2012. aastal olümpiavõitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles