Suusaliit: meie seisukoht Veerpalu asjus on sama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti Suusaliidu peasekretär Jüri Järv sõnas Vikerraadiole antud usutluses, et alaliiduni pole jõudnud mingisugust infot, mis kinnitaks spekulatsioone, nagu oleks Andrus Veerpalu andnud positiivse dopinguproovi ning lõpetanud seetõttu karjääri. Seetõttu peab Suusaliit artikleid Veerpalu dopingust kuulujutuks.

«Eesti Suusaliidu seisukoht on selline, et Veerpalu jäi MMist kõrvale tervislikel põhjustel. Ta oli minu teada väga haige. Miks ta karjääri otsustas lõpetada, teab tema ise paremini. Aga pigem oli asi selles, et lootus MMil kõrgeid kohti püüda, luhtus haiguse tõttu,» sõnas Järv.

Küsimusele, millest sellised kuulujutud võivad tekkida, vastas Järv: «Võib-olla tekivad kuulujutud sellest, et sportlane otsustas nii äkki oma karjääri lõpetada. See tekitab ilmselt mõnes inimeses kahtlusi. Teine asi on see, et miks on FISi leheküljel Andrus Veerpalu nime taga kiri, et ta ei tohi startida võistlustel. Aga see on tingitud sellest, et kui sportlane on karjääri lõpetanud ja sellest on FISi teavitatud, siis sportlane ei pea täitma WADA asukohaankeeti ja sellest tulenevalt ta ei saa võistelda. Kui ta tahab võistleda, siis tuleb FISile sellest teada anda.»

Järve sõnul on ta samateemalisi spekulatsioone juba veebruari lõpust ümber lükanud. «Meie seisukoht on sama ja kommentaarid samad. Midagi muutunud pole,» nentis Järv.

Täna hommikul Kuku raadiole antud intervjuus avaldas Järv, et Suusaliidul ei jää muud üle kui oodata. Ühtlasi avaldas ta arvamust, et artiklid Veerpalu dopingust on pastakast välja puhutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles