Cardiffisse reisib üle kahe korra rohkem vutifänne kui staadion mahutab

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardiffi tänavail valvab täna korda üle 2000 politseiniku.
Cardiffi tänavail valvab täna korda üle 2000 politseiniku. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Meistrite liiga tänaõhtust finaalmatši võõrustav Cardiffi Millenium Stadium mahutab 74 500 pealtvaatajat. Vutifänne on Walesi kogunemas aga rohkem. Palju rohkem!

Cardiffi tänavatel valvab täna korda üle 2000 politseiniku, et tagada suurele finaalmatšile minejate turvalisus ning hoida korda, vahendab BBC. «Soovitame jätkuvalt kõigil inimestel, kel pole mängule piletit, vältida linnasüdames auto või ühistranspordiga liiklemist seoses enneolematu külaliste sissevooluga,» andis kohalik politseiülem soovituse. «Neile, kel on piletid, on soovitus varuda reisimiseks ja täiendavateks turvakontrollideks aega.»

Kokku on Cardiffisse oodata rohkem kui 170 000 vutifänni, mis ületab Millenium Stadiumi mahutavuse peaaegu 100 000 hingega. Kui suur osa jalgpallisõpru on tulnud Walesi lihtsalt Meistrite liiga finaali melu nautima, siis leidub neidki, kes loodavad endale mängupääsme soetada matši eel mõne hangeldaja käest. Et pileteid nõnda müüakse, on enam kui kindel, sest neljapäeval varastati ühest Cardiffi hotellist 13 õhtuse lahingu pääset. Politsei on hoiatanud, et varastatud piletitega inimesi staadionile (mõistagi) ei lubata ning võitluses liigkasuvõtjatega on kasutusele võetud ka turvakaamerate näotuvastussüsteemid.

Kui finaali lõpuvile on kõlanud ja Meistrite liiga tänavune meister selgunud, asub terve fännihord tagasi koduteele. Rongifirma Arriva andis juba kõigile oma klientidele teada, et Cardiffi peavaksalist väljuvate rongide tarbeks tuleb täna õhtul varuda poolteist tundi ooteaega.

Meistrite liiga finaal Torino Juventuse ja Madridi Reali vahel algab täna õhtul Eesti aja järgi 21.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles